Ο Ιταλός αρχιμαφιόζος της διαβόητης “Ndrangheta” συνελήφθη μετά από σχεδόν 17 χρόνια αναζητήσεων. Ζούσε στη Γαλλία και εργαζόταν ως σεφ σε ιταλικό εστιατόριο.

Ο καταδικασμένος δολοφόνος της ιταλικής μαφίας, Edgardo Greco, συνελήφθη στη Γαλλία, μετά από σχεδόν 17 χρόνια αναζητήσεων.

Ο 63χρονος πιστεύεται ότι ανήκει σε μια από τις ισχυρότερες μαφιόζικες οργανώσεις της χώρας, στη διαβόητη “Ndrangheta” με έδρα την Καλαβρία της νότιας Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ,ο αρχιμαφιόζος συνελήφθη την Πέμπτη (2/2), να εργάζεται ως σεφ σε ιταλικό εστιατόριο στη γαλλική πόλη Σεντ-Ετιέν, όπου είχε εγκατασταθεί τα τελευταία 8 χρόνια και εξασκούσε το επάγγελμα του μάγειρα.

Κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο “Πάολο Ντεμίτριο” και ένιωθε τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, που τον ούλιο του 2021, εμφανίστηκε σε τοπική εφημερίδα να καυχιέται για τις “τοπικές και σπιτικές συνταγές” του εστιατορίου του, όπως ραβιόλια, ριζότο και ταλιατέλες.

Ο Γκρέκο καταζητείτο για τη δολοφονία δύο αδερφών κατά τη διάρκεια ενός “πολέμου της μαφίας” μεταξύ δύο συμμοριών στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αφού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, το 2006, τράπηκε σε φυγή και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι και την τωρινή σύλληψή του.

Πηγή:news247.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author