Σε υψηλά δεκαετίας η τιμή της ζάχαρης λόγω φόβων για παγκόσμια έλλειψη 

Photo by Faran Raufi on Unsplash

Η τιμή της ζάχαρης ανέβηκε ξανά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας λόγω των επίμονων ανησυχιών για τις περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τιμή της ακατέργαστης ζάχαρης αυξήθηκε έως και 1,9%, πριν χάσει ένα μέρος  των κερδών της. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχουν αυξηθεί πρόσφατα λόγω των προοπτικών για περιορισμένες εξαγωγές από την Ινδία και των ανησυχιών για τις ποσότητες άλλων βασικών παραγωγών, με την Wilmar International Ltd. να αναμένει έλλειμμα για τη φετινή σεζόν.

Σε υψηλά δεκαετίας η τιμή της ζάχαρης λόγω φόβων για παγκόσμια έλλειψη -1

Η άνοδος των τιμών σχετίζεται επίσης με την έλλειψη παραδοτέας ζάχαρης ενόψει της λήξης του συμβολαίου λευκής ζάχαρης του Μαΐου την Παρασκευή. 

Το πρόσφατο ράλι απειλεί να αυξήσει το κόστος για τους κατασκευαστές πολλών προϊόντων, από ανθρακούχα ποτά έως προϊόντα ζύμης και να διατηρήσει τον παγκόσμιο πληθωρισμό των τροφίμων σε υψηλά επίπεδα.

Η Κίνα είναι μεταξύ των χωρών που μειώνουν τις προοπτικές προσφοράς, με την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα να μειώνει ελαφρώς την εκτίμηση παραγωγής της για το 2022-23 στους 9 εκατομμύρια τόνους. Οι περικοπές αυτές σημαίνουν ότι η σεζόν θα τελειώσει με την παγκόσμια αγορά να εμφανίζεται ελλειμματική, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της Wilmar, Karim Salamon.

moneyreview.gr 

About Post Author