Σάλος στις ΗΠΑ με τον γιο του Μπάιντεν γυμνό να κρατά ένα παράνομο όπλο

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στον Λευκό Οίκο που εμπλέκει τον γιο του ίδιου του Τζο Μπάιντεν, πρόεδρου των ΗΠΑ, και την οπλοκατοχή. Το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες αφότου ο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να λάβει νέα μέτρα για τον έλεγχο των όπλων, ώστε να σταματήσουν οι «σφαγές».

Ειδικότερα,  διέρρευσε βίντεο με τον γιο του Τζο Μπάιντεν γυμνό και με ένα όπλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με μια ιερόδουλη. Ωστόσο, προκαλεί ερωτήματα ο χρόνος που αυτό το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς έχει φουντώσει η συζήτηση για την οπλοκατοχή.

Biden Όπλο

Ο Χάντερ Μπάιντεν «τράβηξε» το επίμαχο βίντεο στις 17 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με το Radar Online, το οποίο αποκάλυψε πρώτο την ύπαρξή του. Πέντε ημέρες νωρίτερα, είχε αγοράσει ένα πιστόλι διαμετρήματος 38 χιλιοστών στο Ντέλαγουερ, ανέφερε το Politico. Προκειμένου να πραγματοποιήσει την αγορά, ο Χάντερ Μπάιντεν απάντησε «όχι» σε μια ερώτηση σχετικά με τον εθισμό του σε ναρκωτικές ουσίες, πρόσθεσε το Politico. Λίγες εβδομάδες αφότου αγόρασε παράνομα το όπλο, η ερωμένη του, η Χάλι Μπάιντεν, χήρα του εκλιπόντος αδελφού του Μπο Μπάιντεν, πέταξε το όπλο σε κάδο απορριμμάτων παντοπωλείου, προκαλώντας σχετική έρευνα των Μυστικών Υπηρεσιών και του FBI. Δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με αναφορές των Μυστικών Υπηρεσιών στη The Post τον Μάρτιο του 2021, δεν είχε κανένα αρχείο με πράκτορες που ερευνούσαν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν υπό προστασία εκείνη τη στιγμή.

Biden όπλο

Η θέση του Μπάιντεν για τα όπλα

Πριν δημοσιευτεί το συγκεκριμένο βίντεο,  ο Μπάιντεν είχε ζητήσει να μπει ένας περιορισμός στην οπλοκατοχή και πλέον οι επικριτές του τον κατηγορούν για υποκρισία.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον τόνισε πως «πριν προτείνει ή εγκρίνει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλλει τους υφιστάμενους νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι ο γιος του προέδρου.

Έχω γράψει επιστολές στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το FBI σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο σκουπιδιών πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ», πρόσθεσε ο Τζόνσον, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση.

«Δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες» σημείωσε.

Πηγή: Cityportal

About Post Author