Ρωσία: Ο Πούτιν καρατόμησε τον «χασάπη της Συρίας» – Οι αποτυχίες στο μέτωπο τον στέλνουν… σπίτι

Τα ηνία του ρωσικού στρατού αναλαμβάνει πλέον ο στρατηγός Γκενάντι Ζίντκο, πρώην αρχηγός της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Οι αποτυχίες των Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο έχουν φέρει κατά καιρούς ανακατατάξεις στην στρατιωτική τους ηγεσία. Αυτή την φορά την μάλλον το κόστος πλήρωσε ο στρατηγός Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ γνωστός και ως… χασάπης της Συρίας ο οποίος καθαιρέθηκε από επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας. Όπως αναφέρει και η NYT, έχει να φανεί στο μέτωπο πάνω από δυο εβδομάδες.

Τα ηνία του ρωσικού στρατού αναλαμβάνει πλέον ο στρατηγός Γκενάντι Ζίντκο, πρώην αρχηγός της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας και αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. Ο Ντβόρνικοφ ήταν επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Στα μέσα Απριλίου ο ίδιος ο Πούτιν τον έστειλε στην Ουκρανία και όπως φαίνεται ο ίδιος τον καρατόμησε. Μάλιστα, δημοσιογράφοι του απέδωσαν του γνωστό προσωνύμιο, για τις πολεμικές του τακτικές, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων.

Πηγή:newpost.gr

About Post Author