Μια τραγωδία εκτυλίσσεται στο Ρίο Γκράντε

Ο τραγικός πνιγμός ενός άνδρα από τη Νικαράγουα καταγράφηκε από την κάμερα την Κυριακή – αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης προσπάθειας να διασχίσει τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ. Ο Calixto Rojas, 53 ετών, και ο φίλος του Elbe Castro, 42 ετών, εθεάθησαν να παλεύουν να μείνουν στην επιφάνεια καθώς το ρεύμα του Rio Grande δυνάμωνε μεταξύ του Piedras Negras, Coahuila, και του Eagle Pass, Texas.

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο του Fox News εντόπισε τον Κάστρο να κρέμεται από μια τσιμεντένια κολόνα στη μέση του ποταμού, ενώ ο Rojas πάλευε με το ρεύμα και προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό. Αργότερα βυθίστηκε, ενώ στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς του Τέξας παρακολουθούσαν.

Ο Rojas, που ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στη χώρα του, παρασύρθηκε και το πτώμα του βρέθηκε κοντά σε ένα νησάκι πιο κάτω στο ποτάμι. Ο Castro συνέχισε με κάποιο τρόπο και έφτασε σε μια δεύτερη σειρά από τσιμεντένιους πυλώνες κάτω από μια γέφυρα, όπου κάθισε στην κορυφή ενός κλαδιού δέντρου.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανέφερε ότι η ζωή του στη Νικαράγουα κινδύνευε

Η αμερικανική συνοριοφυλακή επικοινώνησε με τους Μεξικανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι τον διέσωσαν και τον οδήγησαν πίσω στο Μεξικό.

Ο πνιγμός έλαβε χώρα εννέα ημέρες αφότου ο 22χρονος Bishop Evans, μέλος της Εθνικής Φρουράς του Τέξας, έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να διασώσει δύο μετανάστες που παρασύρονταν από τα ύπουλα ρεύματα του Ρίο Γκράντε.

Ένας από τους φρουρούς που βρίσκονταν στην πλευρά του Τέξας δήλωσε στο Fox News ότι είχαν λάβει εντολή να μην διεξάγουν αποστολές διάσωσης ατόμων που επιχειρούσαν να διασχίσουν το Ρίο Γκράντε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Νικαράγουας, ο Rojas και ο Castro ήταν ανάμεσα σε αρκετούς μετανάστες που πλήρωσαν από 3.000 δολάρια ο καθένας σε μια γυναίκα για να τους μεταφέρει στη μεξικανική συνοριακή πόλη Piedras Negras και να τους περάσει λαθραία στις ΗΠΑ.

Ο Rojas άφησε πίσω την οικογένειά του στη Νικαράγουα αφού συμμετείχε σε διαδήλωση που κατήγγειλε το καθεστώς του προέδρου Daniel Ortega και αμέσως μετά δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από υποστηρικτές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας.

«Με απείλησαν με θάνατο, ότι αν συνέχιζα έτσι θα εξαφάνιζαν εμένα και την οικογένειά μου», έγραψε. «Έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση να αφήσω την οικογένειά μου για να σώσω τη ζωή τους, γιατί όταν περνούσε μια πορεία των Σαντινίστας που αποτελούνταν από εργαζόμενους του γραφείου του δημάρχου, όρμησαν στο σπίτι μου πετώντας πέτρες προς τη στέγη, ήταν εκείνη τη στιγμή που σε μια συναινετική (απόφαση) με τη σύζυγό μου, πρέπει να εγκαταλείψω το σπίτι μου και συνεπώς τη χώρα».

Ο Rojas ταξίδεψε μέσω Ονδούρας πριν περάσει από το Ελ Σαλβαδόρ και στη συνέχεια από τη Γουατεμάλα.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author