Πρωτοφανής απόφαση: Ο βασιλιάς της Σουηδίας αφαιρεί τους βασιλικούς τίτλους από τα πέντε εγγόνια του

Μεγάλες αλλαγές διαδραματίζονται στη Σουηδία, όπου ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τους βασιλικούς τίτλους από τα πέντε εγγόνια του, δηλαδή τα παιδιά της πριγκίπισσας Madeleine και του συζύγου της, Christopher O’Neill, καθώς και τα παιδιά του πρίγκιπα Carl Philip και της πριγκίπισσας Sophia.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ενώ παραμένουν στη βασιλική οικογένεια, η θέση τους δεν θα συνοδεύεται από βασιλικές υποχρεώσεις ούτε θα αποκαλούνται «πρίγκιπας» ή «πριγκίπισσα». Είναι το τέλος μιας εποχής.

Ουσιαστικά, ακολουθούν τα χνάρια της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry που όταν γεννήθηκε ο Archie επέλεξαν να μην του δώσουν βασιλικό τίτλο, για να μην το φορτώσουν με τις υποχρεώσεις που τον συνοδεύουν.

Όσο για την πριγκίπισσα Madeleine της Σουηδίας, δήλωσε, σύμφωνα με το περιοδικό «People»: «Αυτή η αλλαγή σχεδιαζόταν εδώ και καιρό. Αποφασίσαμε με τον Chris ότι είναι καλό για τα παιδιά μας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να διαμορφώσουν τη ζωή τους στο μέλλον ως ανεξάρτητοι άνθρωποι». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανάρτηση του πρίγκιπα Carl Philip στο Instagram: «Το βλέπουμε ως κάτι θετικό, ώστε ο Alexander και ο Gabriel να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών στη ζωή τους».

Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε η «ανταρσία» του Megxit.

Πηγή:marieclaire.gr

About Post Author