Πικάσο: Δημοπρατείται για πρώτη φορά το πορτραίτο της μεγάλης μούσας του

Το έργο “Femme nue couchee” του Πικάσο, ένα πορτρέτο της μούσας του, Μαρί-Τερέζ Βάλτερ, πρόκειται να πουληθεί για περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Για πρώτη φορά βγαίνει σε δημοπρασία το πορτρέτο του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Femme nue couchée» («Γυμνή ξαπλωμένη γυναίκα»), το οποίο πρόκειται να πουληθεί για περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο μήνα.

Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι ένα πορτρέτο της μούσας του καλλιτέχνη, Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ, η οποία απεικονίζεται ως θαλάσσιο πλάσμα με πολλά μέλη.

Ο Πικάσο συνάντησε για πρώτη φορά την Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ στο Παρίσι το 1927, όταν ήταν 17 ετών και ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Olga Khokhlova, μια Ρωσο-Ουκρανή χορεύτρια. Η Γουόλτερ θα γινόταν η έμπνευση για μερικούς από τους πιο περιζήτητους καμβάδες, σχέδια και γλυπτά του.

Η Χελένα Νιούμαν, επικεφαλής της Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου, περιέγραψε το «Femme nue couchée» ως ένα «πρωτοποριακό, εξαιρετικά αισθησιακό έργο».

Σύμφωνα με την ίδια, το συγκεκριμένο έργο ήταν “μια βαθιά λυρική ωδή στην αδέσμευτη επιθυμία του καλλιτέχνη για τη Μαρί-Τερέζ με τα άκρα που μοιάζουν με πτερύγια, ατελείωτα εύκαμπτα. Το πορτρέτο συνεχίζει να μαγεύει καθώς αποτυπώνει τέλεια τη μούσα του Πικάσο”.

news247.gr

About Post Author