Πανικός στην Αγγλία από τους βίγκαν-ακτιβιστές που κάνουν «ντου» στα σούπερ μάρκετ και χύνουν τα γάλατα στο πάτωμα 

Οι ενέργειές τους έχουν βρει πολλούς αντίθετους. Ακόμη και βίγκαν.

Άνω-κάτω έχει γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο από τα γκρουπ με τους βίγκαν-ακτιβιστές που μπουκάρουν στα σούπερ μάρκετ, πάνε στα ράφια με τα γάλατα και τα αδειάζουν στο πάτωμα.

Ένας από τους ακτιβιστές που συμμετείχαν στη δράση στο Fortnum and Mason είπε: «Δεν φανταζόμουν ότι έτσι θα περνούσα το Σαββατοκύριακο μου. Δυστυχώς, αυτή η αναταραχή είναι απαραίτητη για να ακουστούν όσοι βρίσκονται στην εξουσία, τους ακαδημαϊκούς της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και της IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή).

Οι καλύτεροι επιστήμονες του κλίματος και της γης στον κόσμο ζητούν τη μετάβαση σε ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά. Χρειαζόμαστε τολμηρή και αποφασιστική πολιτική αυτή τη στιγμή, όχι το σόου τρόμου που βλέπουμε».

Άλλος διαδηλωτής στα Harrods πρόσθεσε: «Οι υποστηρικτές του «Animal Rebellion» επαναδραστηριοποιούνται επειδή η Πρωθυπουργός Liz Truss και ο Ranil Jayawardena (Υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων) αποφασίζουν και πάλι να αγνοήσουν τις εκκλήσεις για να αρχίσουν να χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον με βάση τα φυτά θα έβλεπε έναν όμορφο κόσμο για όλους μας, που θα ακμάζει με τη φύση και τη ζωή».

Οι ενέργειές τους όμως έχουν βρει πολλούς αντίθετους. Ακόμη και βίγκαν. Και έχουν μάλιστα πολλαπλά επιχείρηματα: «Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος από την πλευρά σας εν μέσω μιας κρίσης κόστους ζωής. Μπράβο» έγραψε ένας στο Twitter ενώ άλλος χρήστης ανέφερε: «Είμαι βίγκαν εδώ και 8 χρόνια και στενοχωριέμαι από αυτό. Η Waitrose θα πρέπει τώρα να παραγγείλει ακόμα περισσότερο γάλα για να αντικαταστήσει (αυτό που χύθηκε στο πάτωμα). Άρα αυτό είναι περισσότερο κακό. Και ως εργαζόμενος σε κατάστημα θα ήμουν ένας από τους ανθρώπους που έπρεπε να έρθουν και να το καθαρίσουν αυτό».

Ενώ ένας τρίτος έγραψε: «Εγκατέλειψα τα γαλακτοκομικά πριν από χρόνια και συμφωνώ απόλυτα ότι η βιομηχανία είναι ζοφερή. Εργάζομαι επίσης για το κλίμα και γνωρίζω πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι η μετάβαση σε φυτικά προϊόντα. Το να προκαλείς όμως ένα χάος που πρέπει να καθαρίσει κάποιο φτωχό προσωπικό του σούπερ μάρκετ δεν είναι αυτό που πρέπει».

Ο Ρόμπερτ Γκόρντον, εκπρόσωπος της Animal Rebellion είπε στο LADbible: «Η κυβέρνησή μας αποτυγχάνει να δράσει για τις κλιματικές και οικολογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Έχουμε δει στην ιστορία ότι η μη βίαιη άμεση όμως δράση επιφέρει αποτελέσματα που είναι απαραίτητα όταν κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου μάς λένε ότι έχουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Στοχεύσαμε εσκεμμένα καταστήματα υψηλής ποιότητας όπως το Selfridges και το Waitrose για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο για πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται σε αυτήν την κρίση κόστους ζωής. Όταν αναλαμβάνουμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες, το κάνουμε για να γνωστοποιήσουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να στηρίξει τους αγρότες σε μια μετάβαση σε ένα μέλλον με βάση τα φυτά. Ένα μέλλον όπου παράγουμε περισσότερα τρόφιμα σε λιγότερη γη, μειώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια και το κόστος των τροφίμων. Ένα μέλλον με σταθερό κλίμα όπου όλοι μπορούν να ευδοκιμήσουν».

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author