Πέθανε σε ηλικία 111 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ιταλίας

Έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και δύο πανδημίες

Πέθανε σε ηλικία 111 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ιταλίας, ο οποίος απέδιδε τη μακροζωία του στα «ελαφριά γεύματα και το ελάχιστο άγχος».

Ο Τρίπολι Τζιανίνι, με το παρατσούκλι «Tripolino», πέθανε στο σπίτι του κοντά στο Λιβόρνο της Τοσκάνης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήταν ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, μετά τον Γάλλο Αντρέ Λουντβίχ, ο οποίος είναι 75 ημέρες μεγαλύτερος.

Ο Τζιανίνι ο οποίος ανήκε στο σώμα πεζικού του ιταλικού στρατού, γεννήθηκε στην Cecina το 1912 και έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και δύο πανδημίες. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 111α γενέθλιά του τον περασμένο Αύγουστο, είπε ότι τα μυστικά της μακροζωίας του ήταν τα ελαφριά γεύματα -που συνοδεύονταν πάντα με κρασί-, το να μην έχει άγχος, να μην καπνίζει και να αντιμετωπίζει κάθε μέρα ως δώρο.

Ο γιος του έγραψε στο Facebook: «Πίστευε ότι ήταν αθάνατος … αντ’ αυτού, στις 9.30 π.μ., την ημέρα του San Silvestro (παραμονή Πρωτοχρονιάς), ο πατέρας μου πέθανε. Ήταν 111 ετών και 133 ημερών – ρεκόρ! Θα συντροφεύει τη γυναίκα του, τη μητέρα μου, που τον περίμενε για πάνω από 40 χρόνια».

https://youtu.be/Y9alD5_Onqs?si=VOrTB7i0zYtGVa9t

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author