Σενάριο «πτώσης» του Βλαντιμίρ Πούτιν από την εξουσία της Ρωσίας, παρουσίασε την Κυριακή η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook, στη Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται μια ομάδα ισχυρών προσωπικοτήτων της Ρωσίας, προερχόμενων από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ της χώρας, η οποία έχει σαν στόχο να καθαιρέσει τον Πούτιν «το συντομότερο δυνατό» και να ανακτήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, οι οποίοι καταστράφηκαν λόγω των κυρώσεων που επέφερε η εισβολή στην Ουκρανία.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που επικαλείται η Υπηρεσία του ουκρανικού υπυοργείου Άμυνας, θέλουν τη ρωσική ελίτ να έχει ήδη βρει και τον διάδοχο του Πούτιν στην εξουσία, στο πρόσωπο του διευθυντή της FSBΑλεξάντερ Μπορτνίκοβ, ο οποίος φέρεται «να έχει πέσει στη δυσμένεια του Ρόωοσ προέδρου εξαιτίας των λανθασμένων εκτιμήσεων που έχει κάνει για την κατάσταση του πληθυσμού και τη δυναμική του στρατού της Ουκρανίας».

Όσο για τους τρόπους που θα «πέσει» ο Πούτιν από την εξουσία, δεν μπορούν να αποκλειστούν, σύμφωνα με την ουκρανική Υπηρεσία, κάποιο «ατύχημα», μια «ξαφνική ασθένεια», ή η «δηλητηρίαση».

«Είναι πιθανό αυτές οι διαδικασίες να συνδέονται με το πρόσφατο «άδειασμα» που σημειώθηκε στις θέσεις των τσετσενικών μονάδων στο βόρειο τμήμα του Κιέβου», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. «Οι πληροφορίες προήλθαν από τη ρωσική πλευρά. Πιθανώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ» συμπλήρωσε η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου.

«Ομάδα μισθοφόρων φτάνει στην Ουκρανία για να εκτελέσει τον Ζελένσκι»

Παράλληλα, η υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως «οι Ρώσοι στέλνουν νέα ομάδα μισθοφόρων τρομοκρατών, με στόχο να εξαλείψουν την ηγεσία της χώρας».

Στη σχετική δημοσίευση, αναφέρεται πως ομάδα που έχει συγκροτηθεί από τον στενό φίλο του Πούτιν και ιδιοκτήτη της επίλεκτης ομάδας «Βάγκνερ», Γεβγένι Πριγκόζιν, έχει ξεκινήσει να φτάνει στην Ουκρανία, με στόχο να «εκτελέσει» τον Ζελένσκι, τον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Αντρέι Γέρμακ και τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours