Ουκρανία: Μαύρη μέρα για τους Ρώσους -Σε 24 ώρες σκοτώθηκαν 1.000 στρατιώτες, έτρεχαν πανικόβλητοι

Σχεδόν 1.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια μέρα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο, σηματοδοτώντας την πιο θανατηφόρα ημέρα από την έναρξη του πολέμου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν κέρδη σε περιοχές που κατέχονται από τη Ρωσία, με τις μάχες να εντείνονται στα ανατολικά της χώρας και στη Χερσώνα.

Την Κυριακή, όμως, σημειώθηκε το ισχυρότερο έως σήμερα πλήγμα στην εισβολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς 950 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 71.200, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κιέβου.

Βίντεο: Ρώσοι στρατιώτες τρέχουν πανικόβλητοι προς το τεθωρακισμένο για να σωθούν

Σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάους στο οποίο βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις, βίντεο δείχνει πανικόβλητους στρατιώτες να δραπετεύουν από επίθεση της Ουκρανίας με τεθωρακισμένο όχημα, μέχρις ότου αυτό αναποδογυρίσει και οι στρατιώτες πέσουν στο έδαφος.

Πλάνα, πιθανότατα από τη Χερσώνα, σύμφωνα με τη Daily Mail, δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να τρέχουν προς ένα τεθωρακισμένο όχημα καθώς ουκρανικοί πύραυλοι πέφτουν βροχή κατά πάνω τους.

Οι στρατιώτες σκαρφαλώνουν πάνω από το τεθωρακισμένο όχημα και φαίνονται να χαμογελούν καθώς απομακρύνονται με ταχύτητα σε έναν δρόμο μακριά από την επίθεση. Αλλά το όχημα στη συνέχεια στρίβει προς τα δεξιά και πέφτει σε ένα χαντάκι, κάνοντας τους στρατιώτες -που δεν χαμογελούν πλέον- να ουρλιάζουν από φόβο.

Ο οδηγός κατευθύνεται γρήγορα προς τα αριστερά, αλλά το όχημα τελικά αναποδογυρίζει, πετώντας τους στρατιώτες στον δρόμο. Στη συνέχεια το βίντεο κόβεται.

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίες -Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα

Εν τω μεταξύ, στην Ουκρανία, ένα τεράστιο μπαράζ ρωσικών επιδρομών έπληξε κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις το πρωί της Δευτέρας, κόβοντας νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ως προφανή αντίποινα για την ουκρανική επίθεση στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας το Σαββατοκύριακο.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας και σε άλλες βασικές υποδομές καθώς ο πόλεμος μπαίνει στον ένατο μήνα του. Ως αποτέλεσμα, μεγάλες περιοχές της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν ήδη κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν «πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από τον αέρα και τη θάλασσα κατά της στρατιωτικής διοίκησης και των ενεργειακών συστημάτων της Ουκρανίας».

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 44 από περισσότερους από 50 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν 10 ουκρανικές περιοχές και κατέστρεψαν 18 στόχους, κυρίως ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε ότι εκατοντάδες τοποθεσίες σε επτά ουκρανικές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, προσθέτοντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να ήταν πολύ μεγαλύτερες αν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν καταρρίψει τους περισσότερους από τους ρωσικούς πυραύλους.

Πηγή:iefimerida.gr

About Post Author