Με νέο του διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε στον ουκρανικό λαό, προειδοποιώντας πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την Οδησσό.

Ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την Οδησσό, ανέφερε στο διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας για εγκλήματα πολέμου.

«Δεν σέβονται τη συνθήκη της Γενεύης, δεν τηρούν τη διεθνή συνθήκη για τους αιχμαλώτους πολέμου. Κάθε μέρα μας επιτίθενται ακόμα και με απαγορευμένα όπλα και χτυπούν χωριά» ανέφερε ο Ζελένσκι στο νέο του διάγγελμα.

«Το κακό χτυπάει της πόλης μας. Δεν σέβονται τη συνθήκη της Γενεύης. Δεν τηρούν τη διεθνή συνθήκη για τους αιχμαλώτους πολέμου. Κάθε μέρα μας επιτίθενται ακόμα και με απαγορευμένα όπλα και χτυπάνε χωριά.

Σχεδιάζουν να χτυπήσουν την Οδησσό. Πόσος κόσμος ζει εκεί; Σήμερα ετοιμάζονται να την βομβαρδίσουν. Θα είναι έγκλημα πολέμου. Πολεμάμε για 11η μέρα, η 11η μέρα που είμαστε όρθιοι. Ήδη σκεφτόμαστε πως θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας.

Πού θα βρούμε τα χρήματα για να ξαναστήσουμε τις υποδομές τις εγκαταστάσεις για μια κανονική ζωή. Θα βρούμε τον τρόπο για το λαό και τους στρατιώτες μας. Τώρα χρειαζόμαστε το πνεύμα που θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Δόξα στο λαό μας και την Ουκρανία».

dikaiologitika.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: