Μενέντεζ: Να σταματήσει τους παράλογους εκφοβισμούς της Ελλάδας ο Ερντογάν

Ο Μπομπ Μενέντεζ προχώρησε σε μια ακόμα επικριτική δήλωση σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου σε βάρος της Ελλάδας.

Στα άκρα τραβάει το σκοινί η Τουρκία. Οι καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις αλλά και το σκηνικό έντασης που δημιουργεί η Άγκυρα στο Αιγαίο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί όπου ο Μπομπ Μενέντεζ εξακολουθεί να αποτελεί τον νο1 πολέμιο των πρακτικών του Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο με νέα δήλωση εγκαλεί στην τάξη.

Μάλιστα, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, ήταν ότι ο Μενέντεζ δεν έκανε τη δήλωση απλά ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών. Η νέα επικριτική τοποθέτηση για τη στάση του Ερντογάν, ειδικότερα για την αναφορά του στον πύραυλο Ταϊφούν και την απειλή του κατά της Ελλάδας, ήρθε από τον επίσημο λογαριασμό του Μενέντεζ ως προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Θεσμικά, λοιπόν, ως εκπρόσωπος της αμερικανικής Γερουσίας ο Μενέντεζ εγκαλεί στην τάξη τον Ερντογάν και τον καλεί εκ νέου να σταματήσει τους παράλογους εκφοβισμούς σε βάρος της Αθήνας. Μάλιστα, ο Αμερικανός γερουσιαστής χαρακτήρισε ως απολύτως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας. Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μενέντεζ.

Συνεχίζεται η προβοκάτσια στο Αιγαίο

Μετά το σκηνικό προβοκάτσιας που προσπάθησε να στήσει η Τουρκία στο Φαρμακονήσι, ακολούθησε μια ακόμα επιθετική ενέργεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής (6/1), στις 17:00 ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πετώντας στα 19.000 πόδια πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νήσου Κινάρου. Ήταν μια ακόμα κίνηση που ήρθε σε συνέχεια των διαρκών παραβιάσεων και παραβάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε την Πρωτοχρονιά, αλλά και όσων συνεχίζουν να γίνονται στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικο σταθμό Mega, τα τουρκικά αλιευτικά έχουν πλεύσει ξανά στο Φαρμακονήσι, εκεί όπου υπήρξε το σκηνικό έντασης τις προηγούμενες ώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στρατιωτικές πηγές από το ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν στο Newsbomb.gr ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε μόνιμη ετοιμότητα, χωρίς οι τουρκική ακραία ρητορική να επηρεάζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Η κυριαρχία μας στα νησιά είναι αδιαμφισβήτη», υπογραμμίζουν.


Πηγή

About Post Author