Ροχαλητό: Την τραγική ιστορία για την απώλεια του συντρόφου της μοιράστηκε μια 25χρονη από το Νορθάμπερλαντ της Βρετανίας, θέλοντας να προειδοποιήσει το κοινό για μια πάθηση.

Συγκεκριμένα η Lisa Lee περιέγραψε στην Daily Mail πως ξαφνικά, στη μέση της νύχτας, ξύπνησε από τον θόρυβο που έκανε ο σύντροφός της, τον οποίο στην αρχή πέρασε για ροχαλητό. «Νόμιζα ότι ροχάλιζε και έτσι τον κλώτσησα από το κρεβάτι και του είπα να σκάσει. Έπειτα όμως συνειδητοποίησα ότι κάτι πήγαινε στραβά. Τα σεντόνια ήταν μουσκεμένα και το πρόσωπό του ήταν μπλαβί. Δεν ανέπνεε» περιγράφει η γυναίκα και μητέρα ενός 2χρονου παιδιού, η οποία εκείνη την στιγμή έσπευσε να καλέσει το ασθενοφόρο.

«Η αναμονή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο μου φάνηκε σαν αιωνιότητα. Μόλις φτάσαμε στο νοσοκομείο, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι γιατροί ήταν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του», συμπληρώνει. Σύμφωνα με την Lee, οι γιατροί είχαν διαβεβαιώσει τον σύντροφό της, Lewis Little, ότι το σπάνιο σύνδρομο με το οποίο είχε διαγνωστεί (σύνδρομο Brugada) δεν απειλούσε άμεσα τη ζωή του.

Η καρδιολογική αυτή πάθηση προκαλεί ανωμαλίες στους καρδιακούς παλμούς, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο φίλος της θα «ζούσε υγιής για πολλά πολλά χρόνια».

Η 25χρονη πιστεύει ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές των γιατρών, καθώς και η επιμονή τους ότι δεν χρειαζόταν να τοποθετηθεί χειρουργικά στον νεαρό ένας εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας-απινιδωτής, στοίχισαν τη ζωή του συντρόφου της.

«Του είπαν ότι θα ζούσε για πολλά χρόνια μετά την ασθένεια, κι όμως έναν χρόνο αργότερα ήταν νεκρός. Το σύνδρομό αυτό είναι ένας “σιωπηλός δολοφόνος” και θέλω να το γνωστοποιήσω αυτό στον κόσμο, ώστε να λάβουν να απαιτούμενα μέτρα» κατέληξε.

enimerotiko.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author