Κινέζος ΥΠΕΞ: Υποστηρίζουμε την προστασία της κυριαρχίας όλων των χωρών και της Ουκρανίας

Η Κίνα υποστηρίζει την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι είχε την Παρασκευή σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με ξένους ομολόγους του, μεταξύ των οποίων η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας, ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και ο διπλωματικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μπον.
«Η Κίνα τάσσεται αποφασιστικά υπέρ του σεβασμού και της προστασίας της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών και τηρεί δεόντως τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογράμμισε ο διπλωμάτης.
Τόνισε ότι η θέση αυτή του Πεκίνου είναι συνεπής και σαφής και ισχύει εξίσου και για το ουκρανικό ζήτημα.
«Η Κίνα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι αυτό που θα θέλαμε να δούμε» δήλωσε ο διπλωμάτης.
Τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό όλες οι πλευρές να επιδείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία ή και να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η Κίνα υποστηρίζει μια ενιαία και βιώσιμη έννοια της ασφάλειας και αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να επιτευχθεί εις βάρος της παραβίασης της ασφάλειας άλλων κρατών, δήλωσε ο Γουάνγκ Γι.

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours