Γαλλία: Ο 33χρονος που δολοφόνησε την οικογένειά του είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του το 2019

Για σκηνή εγκλήματος μεγάλης βιαιότητας έκανε λόγο ο εισαγγελέας του Μο, στη Γαλλία, για τη δολοφονία της μητέρας και των τεσσάρων παιδιών, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε για τον συλληφθέντα πατέρα αποδείχθηκε πως έφερε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Ζαν Μπαπτίστ Μπλαντιέ μιλώντας σε δημοσιογράφους για τη δολοφονία στη Γαλλία, ανέφερε πως αποκαλύφθηκαν πέντε πτώματα.

Εξήγησε πως αυτά ήταν της μητέρας ηλικίας 35 ετών και των τεσσάρων παιδιών, ενός κοριτσιού 10 ετών, ενός δεύτερου κοριτσιού 7 ετών, ενός αγοριού 4 ετών και ενός βρέφους 9 μηνών.

Ο εισαγγελέας επισήμανε πως «η μητέρα και τα δύο κορίτσια δέχθηκαν έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαχαιριών», αδύνατο να τον υπολογίσει κανείς. Παράλληλα ίχνη αίματος ήταν ορατά στο πλατύσκαλο.

Αναφορικά με τα αγόρια, σ’ αυτά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος πληγής, με τις αρχές να εξετάζουν το σενάριο της ασφυξίας ή του πνιγμού.

Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να προκύψουν από τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι.

O 33χρονος πατέρας συνελήφθη στο  στο Σερβάν, ένα προάστιο του Παρισιού, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε το βράδυ των Χριστουγέννων τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους. Ο εντοπισμός του, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, την οποία επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας έγινε από την εξέταση των βίντεο παρακολούθησης της κυκλοφορίας.

Ο 33χρονος, γαλλικής υπηκοότητας, συνελήφθη στο σπίτι του πατέρα του. Ο ίδιος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είπε ότι «γνωρίζει γιατί τέθηκε υπό κράτηση, μίλησε για τις προσωπικές κακουχίες του και την κατάθλιψή του». Να σημειωθεί πως ο 33χρονος παρακολουθείται από το 2017 για ψυχιατρικές διαταραχές και κατάθλιψη, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν συνταγές για ηρεμιστικά.

Με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας ο 33χρονος συλληφθείς

Όπως αποκαλύφθηκε από έρευνα που ακολούθησε, ο 33χρονος πατέρας είχε ασκήσει στο παρελθόν ενδοοικογενειακή βία, με τον εισαγγελέα να υπογραμμίζει επ’ αυτού πως το ποινικό μητρώο του δράστη «στερείται από οποιουδήποτε προηγουμένου».

Τον Νοέμβριο του 2019, ο πατέρας είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του στην ωμοπλάτη, ενώ εκείνη διένυε τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η σύζυγός του όμως, είχε αρνηθεί να καταθέσει μήνυση και είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε τη βοήθεια από μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε άτομα που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Στη συνέχεια, ο 33χρονος είχε τεθεί υπό κράτηση προτού νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Ο ίδιος υποστήριζε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη σύντροφό του που αγαπούσε: «Το μαχαίρι έφυγε από μόνο του», είχε δηλώσει, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εισαγγελέας. Συμπλήρωσε πως η εν λόγω υπόθεση είχε τοποθετηθεί στο αρχείο λόγω ψυχιατρικής αναπηρίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μία φίλη και γειτόνισσα της οικογένειας είπε για τη μητέρα πως ήταν «ένας πολύ καλός άνθρωπος, γνωστή σε όλους, πολύ πρόσχαρη. Ζούσε για την οικογένειά της. Ο άνδρας δεν εργαζόταν, εκείνη ζούσε την οικογένειά της».

Πρόκειται για τη γειτόνισσα, η οποία ειδοποίησε τις αρχές. Αυτές με τη σειρά τους, έφτασαν στο ισόγειο της πολυκατοικίας τη Δεύτερα περίπου στις 21:00.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά μέσο όρο, μια γυναικοκτονία λαμβάνει χώρα κάθε τρεις ημέρες στη Γαλλία: 118 γυναίκες δολοφονήθηκαν τον περασμένο χρόνο από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους.

sofokleousin.gr

About Post Author