Βόρεια Κορέα: Ακόμη μια «μαύρη» σελίδα στο βιβλίο του Κιμ Γιονγκ Ουν γράφτηκε με την εκτέλεση ενός άνδρα που τόλμησε να εισάγει στη χώρα την επιτυχημένη σειρά του Netflix.

H Βόρεια Κορέα συνεχίζει (και θα συνεχίσει) να ζει στον παραλογισμό του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος διέταξε την εκτέλεση ενός άνδρα ο οποίος πέρασε λαθραία στη χώρα τη διάσημη σειρά του Netflix, Squid Game!

Ενώ, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, το Squid Game βρήκε θετική ανταπόκριση από την Πιονγκγιάνγκ επειδή ήταν… γροθιά στον καπιταλισμό, ο Κιμ φαίνεται πως άλλαξε γνώμη.

Έτσι, σύμφωνα με το Radio Free Asia, το οποίο επικαλείται πηγή μέσα από το κυβερνών κόμμα, η σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος διακινούσε παράνομα την σειρά, Νοτιοκορεάτικης παραγωγής, έφερε και την εκτέλεσή του από απόσπασμα.

Παράλληλα, ένας άλλος άνδρας, φοιτητής, τιμωρήθηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης επειδή είχε στην κατοχή του στικάκι USB με τη σειρά, ενώ ένας συμφοιτητής του που είχε την ατυχία να το δει μαζί του, θα περάσει τα επόμενα πέντε χρόνια της ζωής του στη φυλακή.

Ο λόγος που η Πιογνκγιάνγκ άλλαξε στάση απέναντι στη σειρά δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό να μην είχε ποτέ θετική στάση, παρά μόνο να διέρρευσαν ψευδείς ειδήσεις…

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours