Βασίλισσα Βικτωρία: Σε δημοπρασία αδημοσίευτα σκίτσα που ζωγράφισε πριν 135 χρόνια

Πορτρέτο της Βασίλισσας Βικτωρίας.

(Photo by The Print Collector/Print Collector/Getty Images)

Το δερματόδετο βιβλίο σκίτσων, το οποίο έχει τα διακριτικά της βασίλισσας Βικτωρία στο μπροστινό εξώφυλλο, έφερε στο φως η οικογένεια της Leta Smith που υπηρέτησε ως βασιλικός αρχειοθέτης στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Ένα – αδημοσίευτο μέχρι σήμερα – τετράδιο σκίτσων, γεμάτο με έργα τέχνης της βασίλισσας Βικτωρίας από το Μπαλμόραλ, το Frogmore Cottage και τις γαλλικές Άλπεις τα οποία ζωγράφισε πριν από 135 χρόνια, θα δημοπρατηθεί με αρχική τιμή τις 8.000 λίρες.

Η μονάρχης ήταν μια ταλαντούχα ερασιτέχνης καλλιτέχνης η οποία σε όλα της τα ταξίδια είχε μαζί το μικρό βιβλίο στο οποίο ζωγράφιζε.

Σύμφωνα με την Daily Mail εμπνεόταν από γραφικά τοπία που επισκεπτόταν. Από το σκωτσέζικο Cairngorns στο Balmoral, μέχρι τις γαλλικές Άλπεις και το Isle of Wight όπου είχε μια εξοχική κατοικία.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων ζωγράφισε επίσης ένα αγροτικό τοπίο στο Frogmore Cottage, το οποίο ήταν το σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν πριν μετακομίσουν στην Καλιφόρνια.

Η βασίλισσα έκανε επίσης σκίτσα των σκύλων της ενώ ταξίδευε με τρένο.

Το δερματόδετο βιβλίο σκίτσων, το οποίο έχει τα διακριτικά της βασίλισσας Βικτώριας στο μπροστινό εξώφυλλο, έφερε στο φως η οικογένεια της Leta Smith που υπηρέτησε ως βασιλικός αρχειοθέτης στο Κάστρο του Ουίνδσορ για 33 χρόνια από το 1924 έως το 1957.

Πιστεύεται ότι η βασίλισσα Βικτωρία χάρισε το συγκεκριμένο βιβλίο στην Leta Smith ως δώρο για τα χρόνια της υπηρεσίας της.

Το βιβλίο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Charterhouse Auctioneers of Sherborne, Dorset.

Ο Ρίτσαρντ Μπρόμελ, από τον οίκο δημοπρασιών, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ήταν το βιβλίο σκίτσων της βασίλισσας Βικτώριας που το κουβάλησε μαζί της το 1885.

About Post Author