Αποσύρθηκε το iPod της Apple και πλέον πωλείται με τρελά λεφτά στο ebay

Όσοι έχουν iPod και σκέφτονται να το πουλήσουν θα μπορούσαν να βγάλουν πολύ καλά λεφτά.

Ένα κρύο απόγευμα του Οκτώβρη του 2001 και ο Steve Jobs ανακοίνωσε το iPod. Το Mp3 που έφερε «επανάσταση» και έκανε θραύση σε όλο τον κόσμο. Μάιος του 2022 και ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως αποσύρεται η κυκλοφορία του, καθώς ουσιαστικά τα smartphone αντικατέστησαν τα iPod και όλοι ακούνε μουσική από τα τηλέφωνά τους.

Όσοι έχουν iPod νιώθουν βέβαια τυχεροί, ακόμα όμως πιο τυχεροί, όσοι σκέφτονται να το πουλήσουν. Θα μπορούσαν να βγάλουν πολύ καλά λεφτά, καθώς αυτόματα η τιμή τους έχει εκτοξευτεί.

2

Υπάρχουν πέντε είδη iPod: το Classic, το Mini, το Shuffle, το Nano και το Touch.

Το iPod Classic κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2001 για 399 δολάρια, ωστόσο πλέον μπορεί κάποιος να το βρει -όπως αναφέρει η DailyMail– στο eBay με 1600 δολάρια.

Η τιμή για το Mini, δεν έχει ανέβει τόσο πολύ καθώς το αρχικό του κόστος ήταν 249 δολάρια και πρόσφατα πουλήθηκε ένα στο eBay για 324,99 δολάρια.

2

Το Shuffle ήταν η έκδοση χωρίς οθόνη και ήταν πολύ δημοφιλής στους ανθρώπους που πήγαιναν στο γυμναστήριο, για τρέξιμο ή έκαναν ποδήλατο. Στα 99 δολάρια ήταν η οικονομική έκδοση, ενώ στις 3 Μαΐου, μια δεύτερη γενιά πωλήθηκε για 199,99 δολάρια.

Το Nano κυκλοφόρησε το 2005, με σημαντικές βελτιώσεις από τους προκατόχους του και πωλείται πλέον στο eBay για 399,99 δολάρια, δεν έχει μεγάλες διαφορές, ενώ το Touch το 2009 πωλούταν για 299 δολάρια.

2

Πλέον όμως παρατηρείται θα εξωφρενική αύξηση στην τιμή, καθώς η έκδοση τέταρτης γενιάς, κοστίζει 6.524,07 δολάρια, στο eBay. Ένα, έκτης γενιάς πωλήθηκε για 3.470 δολάρια τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author