Η Fiat ετοιμάζει μία σειρά από μικρά μοντέλα που θα βασιστούν στο πρωτότυπο Centoventi και θα παρουσιαστούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια πλαισιώνοντας το νέο 500. Ανάμεσα σε αυτά το εντελώς νέο και compact Panda SUV.

Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε για τα σχέδια των Ιταλών να παρουσιάσουν ένα B-SUV τη φετινή χρονιά. Η Fiat όμως σχεδιάζει μία ολόκληρη σειρά μοντέλων που θα βασιστούν σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Centoventi και θα έρθουν να πλαισιώσουν την αντίστοιχη γκάμα των 500 και 500Χ.

Ένα σκαλί πιο κάτω από το επερχόμενο B-SUV θα βρίσκεται το PandaSUV, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2023. Η προϊοντική επίθεση των Ιταλών έχει σαν μότο τον «προσιτό εξηλεκτρισμό», κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα θα δούμε και ηλεκτρικές εκδόσεις.

 

Fiat Centoventi Concept

Fiat Centoventi Concept

 

Ο ίδιος ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος της FiatOlivierFrancois δήλωσε πρόσφατα σε βρετανικά μέσα πως αυτή η στρατηγική θα έχει καθαρούς ρόλους για κάθε μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας. Πλέον, το 500 και τα παράγωγά του θα εστιάζουν στο στιλ, ενώ τα επερχόμενα μοντέλα βασισμένα στο Centoventi θα φέρνουν το στιλ της μάρκας σε συνδυασμό με την πρακτικότητα.

Αυτά τα νέα μοντέλα στο portfolio των Ιταλών θα έχουν σαν χαρακτηριστικό τις προσιτές τιμές, διατηρώντας χαμηλά το κόστος παραγωγής. Επομένως, το όνομα Panda και PandaSUV μοιάζει μονόδρομος με δεδομένη την επιτυχία του μοντέλου από τη δεκαετία του 1980.

 

 

Ο OlivierFrancois μάλιστα έβγαλε και είδηση, αποκαλύπτοντας ότι οι Ιταλοί ετοιμάζουν και νέο supermini (Punto;): «Θα κάνουμε και ένα μοντέλο στο Β-segment (supermini). Θα είναι το νέο Punto; Δεν το ξέρω ακόμα. Πρέπει να το δούμε. Αυτό που είναι σημαντικό και εδώ έχετε την απόλυτη δέσμευση μου είναι ότι με την πρώτη ματιά, ακόμα και χωρίς κανένα σήμα, θα το αναγνωρίζετε ως Fiat!».

Η τεχνική βάση για το νέο Panda και Panda SUV, αλλά και το ιταλικό σουπερμίνι θα είναι φυσικά η πλατφόρμα CMP της Stellantis, μαζί με την ηλεκτρική παραλλαγή της για τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Η Fiat έχει ήδη επιλέξει τη γραμμή παραγωγής των νέων compact μοντέλων της που θα είναι το εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας από το 2023, εκεί όπου κατασκευάζονται ήδη το παλιό Fiat500 και από φέτος η νέα AlfaRomeoTonale και ένα μικρό μοντέλο της Jeep.

Πηγή:caranddriver.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours