Οι πρωτοβουλίες ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα  σύμβουλο, Βασίλη Σταύρου, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» για τους προμηθευτές και τους συνεργάτες, με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων της αλυσίδας.

Ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε στη δέσμευση της ΑΒ Βασιλόπουλος να μειώσει το πλαστικό κατά 50% μέχρι το 2025, Στο πλαίσιο αυτό καταργούνται τα πλαστικά μιας χρήσης που πωλούνται στα καταστήματα του δικτύου μέσα στο 2020, μειώνεται το βάρος του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες και αντικαθίσταται το 100% των υπόλοιπων πλαστικών συσκευασιών με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο ή κομποστοποιήσιμο υλικό.

Σημαντική είναι επίσης η ανακοίνωση για το πρόγραμμα με στόχο η εταιρεία να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025, αυξάνοντας τις δωρεές τροφίμων σε φορείς και συνανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, διερευνώντας και αξιολογώντας τη σπατάλη τροφίμων στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το WWF και ιδρύοντας την 1η Εθνική Συμμαχία για την Σπατάλη Τροφίμων σε συνεργασία με το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours