Προσπαθούν να επιβάλλουν ομερτά στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η υπόθεση του βιασμού της 12χρονης, δεν είναι μια απλή υπόθεση σαν όλες τις άλλες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Στην περίπτωση αυτή εμπλέκονται, πάντα σύμφωνα με τις διαρροές των αρχών, σημαίνοντα πρόσωπα της Ελληνικής κοινωνίας. Ο 53χρονος βιαστής και προαγωγός της ανήλικης Ηλίας Μίχος, φαίνεται πως έχει μεγάλη ατζέντα με ηχηρά ονόματα και προφανώς είναι διατεθειμένος να κρατήσει το στόμα του κλειστό, αρκεί κι εκείνα να τον βοηθήσουν τώρα που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση. 

Η υπόθεση από την πρώτη στιγμή συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Μαζί και τα περιθωριακά άτομα, όπως μια επαγγελματία μαστροπό, η οποία διατηρεί οίκο ανοχής τον οποίο, όπως υποστήριξε η ίδια, επισκεπτόταν ο Μίχος μαζί με το θύμα του. Μάλιστα κρατούσε στο χέρι της και το στικάκι από τις κάμερες του οίκου ανοχής, που αποδεικνύει τα λεγόμενά της. Οι αρχές, αντί να προστατέψουν τη μάρτυρα, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, προκειμένου να μη χαθούν τα στοιχεία, αλλά και για να δώσουν κίνητρα και σε άλλους που γνωρίζουν κάτι, να βρουν το θάρρος και να ανοίξουν το στόμα τους, τι έκαναν; Φρόντισαν να πάνε για έλεγχο στον οίκο ανοχής της προαγωγού που μίλησε και να συλλάβουν όλες τις παράνομα εργαζόμενες αλλοδαπές κοπέλες σε αυτόν. Έτσι έστειλαν ένα μήνυμα, με πολλαπλούς αποδέκτες. Προς την προαγωγό, για να συνειδητοποιήσει τι την περιμένει αν συνεχίσει να μιλάει για στοιχεία και αποδείξεις και προς οποιονδήποτε άλλο σκεφτεί να ανοίξει το στόμα του. 

Με αυτό τον νομιμοφανή τρόπο, πετυχαίνουν οι αρχές την απόλυτη σιωπή σε ένα έγκλημα που όλοι πιστέψαμε ότι θα εξιχνιαστεί σε βάθος και θα έρθουν στο φως τα ονόματα και από τους υπόλοιπους που βίασαν το παιδί, αλλά και τους 213 υποψήφιους βιαστές που ζητούσαν ραντεβού επ’ αμοιβή για να διαπράξουν εν κρυπτώ με τη σειρά τους το συγκεκριμένο έγκλημα κατά της ανήλικης. 

Ποιός έδωσε την εντολή για την έφοδο στο συγκεκριμένο οίκο ανοχής; Ποιά ομερτά θέλουν να επιβάλλουν και ποιοί; 

Μαζί με τα ονόματα των 213 εγκληματιών, πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και αυτά τα ονόματα των ηθικών αυτουργών της προσπάθειας συγκάλυψης του συγκεκριμένου εγκλήματος. 

About Post Author