του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Χθες το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά τη συμφωνία ειρήνης, εξαπέλυσε γενικευμένη επίθεση στα νότια σύνορα της Αρμενίας, με βαρύ πυροβολικό, άρματα μάχης και drones. Υπήρξαν σοβαρές απώλειες από πλευράς Αρμενίων και συνελήφθησαν σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας 13 στρατιώτες ως αιχμάλωτοι πολέμου, ενώ αγνοούνται από χθες άλλοι 24.

Μετά από έκκληση της κυβέρνησης της Αρμενίας για ενεργοποίηση της συμφωνίας του 1977, υπήρξε παρέμβαση της Ρωσίας η οποία ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός κι από τις δύο πλευρές κι έτσι σταμάτησε το νέο αιματοκύλισμα στην Αρμενία.

Το Αζερμπαϊτζάν με την ολοκληρωτική στήριξη, αλλά και την παρότρυνση της Τουρκίας έχει αποθρασυνθεί και έχει γίνει ο πειρατής της περιοχής του Καυκάσου. Έχει βάλει σκοπό, εκτός από τα εδάφη του Αρτσάχ να καταλάβει και εδάφη στο εσωτερικό της Αρμενίας.

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν υλοποιούν από κοινού και μεθοδευμένα, το σχέδιο του Παντουρκισμού στην περιοχή. Ένα σχέδιο που έχει εκπονήσει η Τουρκία και χρησιμοποιεί τους δορυφόρους της για να το υλοποιεί. Ένας από αυτούς είναι και το δικτατορικό καθεστώς του Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν, που δρα μόνο κατ’ εντολή του ψευτο σουλτάνου Ερντογάν.

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ ούτε που ασχολήθηκαν με το θέμα της εισβολής των Αζέρων. Παρά το γεγονός ότι η Αρμενία είναι όχι μόνο παραδοσιακά φίλη χώρα της Ελλάδας, αλλά και ο πιο στενός της σύμμαχος, κανείς δεν έκανε ούτε μια αναφορά για την νέα στρατιωτική επίθεση που δέχθηκε. Βλέπετε όλοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες του τόπου που ελέγχουν και τα ΜΜΕ, έχουν παραδοθεί άνευ όρων στο φυσικό αέριο των Αζέρων και στα συμφέροντα που υπάρχουν από μια καλή σχέση μαζί τους.

Αναφέρω και τους πολιτικούς γιατί κι εκείνοι από πέρσι που κήρυξε τον πόλεμο το Αζερμπαϊτζάν στη φίλη και σύμμαχο χώρα της Ελλάδας, έμειναν αμετακίνητοι στην επιτροπή φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Λες και δεν δολοφόνησαν τόσες χιλιάδες ψυχές στρατιωτών και αμάχων. Λες και δεν διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν εγκλήματα πολέμου, χρησιμοποιώντας σ’ εκείνο τον πόλεμο απαγορευμένα όπλα μαζικής καταστροφής κατά του άμαχου πληθυσμού, όπως βόμβες διασποράς.

Μόνο πέντε από τους 24 βουλευτές της επιτροπής παραιτήθηκαν μετά από σκληρές πιέσεις που δέχθηκαν από την Αρμενική κοινότητα, η οποία ζητούσε εναγωνίως να τους συμπαρασταθούν έμπρακτα οι Έλληνες πολιτικοί. Οι υπόλοιποι δεκαεννιά παρέμειναν αμετακίνητοι σ’ αυτή την επιτροπή “φιλίας¨.

Τόσο ο Ελληνικός λαός που θρέφει φιλικά αισθήματα προς τους Αρμένιους, όσο και η Αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα πρέπει να θυμούνται ποιοί είναι “οι φίλοι τους” και να μην τους ξεχάσουν ποτέ.

Να τους ανταποδίδουν τη “φιλία” με ανάλογο τρόπο, την ώρα που πρέπει. Γι΄αυτό ας τους θυμηθούμε ξανά.

Επιτροπή φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν

Αλέξανδρος Αυλωνίτης        ΣΥΡΙΖΑ  Κέρκυρα

Σκόνδρα Ασημίνα                    ΝΔ    Καρδίτσας

Κατρίνης Μιχάλης                    ΚΙΝΑΛ  Ηλείας

Βλάχος Γιώργος                       ΝΔ  Α΄Ανατολικής Αττικής

Βούλτεψη Σοφία                       ΝΔ  Β3 Νότιου Τομέα Αττικής

Ζεμπίλης Αθανάσιος                 ΝΔ   Εύβοιας

Καββαδάς Αθανάσιος                ΝΔ   Λευκάδας

Στεριανή Νικολάου – Μπίζου      ΝΔ   Λάρισας

Ανδρέας Νικολακόπουλος          ΝΔ   Ηλείας

Διονύσιος Σταμενίτης                 ΝΔ   Πέλλης

Γιώργος Στύλιος                         ΝΔ   Άρτας

Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ            ΣΥΡΙΖΑ  Ξάνθης

Βασίλειος Κόκκαλης                  ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα             ΣΥΡΙΖΑ  Φλώρινας

Ιλχάν Αχμέτ                                ΚΙΝΑΛ    Ροδόπης

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος  ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας

Γεώργιος Μουλκιώτης               ΚΙΝΑΛ    Βοιωτίας

Μπουρχάν Μπαράν                   ΚΙΝΑΛ Ξάνθης

Γεώργιος Λαμπρούλης               ΚΚΕ    Λάρισας

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours