Άδειες καρέκλες: Διαμαρτυρία των καταστηματαρχών εστίασης

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο και σε άλλες πόλεις της χώρας – «Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης», αναφέρει η ΠΟΕΣΕ

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι επαγγελματίες του χώρου της εστιάσης με κάλεσμα σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστιάσης βλέποντας την κατάσταση «αμετάβλητη και χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επάγγελμά τους» συμμετέχουν στην εκδήωση διαμαρτυρίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) για την Τετάρτη στις 20:00 στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Η ΠΟΕΣΕ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «emptychairs», η οποία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκδηλώσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.

Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου.

Αίτημά μας είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».

Η ΠΟΕΣΕ αυτή τη στιγμή αριθμεί 153 ενώσεις, εκπροσωπεί περίπου 120.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη Κλαδική Ομοσπονδία και στις επιχειρήσεις του Κλάδου απασχολούνται περί τους 400.000 εργαζομένους και 300.000 μέλη των οικογενειών.

Πηγή:protothema.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours