Υπουργικές αλχημείες για τον κατώτατο μισθό, με φόντο την κατάργηση των δώρων

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Για πρώτη φορά στα χρονικά εκδόθηκε από το υπουργείο εργασίας μια ανακοίνωση με υπολογισμούς για την αύξηση στον κατώτατο μισθό τύπου Ζήκου στο Μπακαλόγατο.

Ο υπουργός εργασίας κύριος Κωστής Χατζηδάκης, έκανε υπολογισμούς με αλχημείες και προσπάθησε να μας δείξει ότι η αύξηση του 2% στον κατώτατο μισθό που ανακοίνωσε, δεν είναι 13 ευρώ το μήνα, αλλά 123,5€.

Αυτό που έκανε βέβαια κρύβει κάτι χειρότερο από πίσω. Υπολόγισε στις μηνιαίες αποδοχές και τους 13ο και 14ο μισθό. Φυσικά ποτέ δεν έκρυψαν πως ήταν κρυφό όνειρο της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και η ενσωμάτωσή τους στο βασικό μισθό.

Το πρώτο δειλό, δοκιμαστικό βήμα, το έκανε με αυτό τον μπακαλίστικο υπολογισμό ο υπουργός. Το μήνυμα εστάλη. Ας ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ή τέλος πάντων, ό,τι απέμεινε από αυτά, γιατί οι προθέσεις του κυρίου Χατζηδάκη είναι ξεκάθαρες και τίποτα δεν κάνει τυχαία.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ανακοίνωσης, για να καταλάβετε τι ακριβώς έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του.

Αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022

Κ. Χατζηδάκης: Συνετή αύξηση η οποία στηρίζει όσο γίνεται την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα, στα 663 ευρώ το μήνα, ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours