Καταγγελίες Πατούλη για τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής, που δεν ενημέρωνε την Περιφέρεια για τις πυρκαγιές [vid]

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις οποίες εκτέτει τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος – Υποστράτηγο κ. Γιάννη Πετρούτσο. 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Πατούλης, ο Αττικάρχης δεν τον ενημέρωσε ποτέ, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, ως όφειλε. Τον καλούσε στο τηλέφωνο ο κ. Πατούλης και δεν απαντούσε, ενώ θα έπρεπε να ενημερώνει για κάθε συμβάν τον Περιφερειάρχη αμέσως, ο συγκεκριμένος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μαθαίναμε από το site για τις φωτιές”, ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Επίσης κατήγγειλε και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος όπως είπε ο Περιφερειάρχης, βγήκε στα ΜΜΕ και δήλωσε ότι, υπεύθυνη υπηρεσία για τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών είναι η Περιφέρεια, ενώ όλοι γνωρίζουν πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα και η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, είναι αποκλειστική ευθύνη της Δασικής Υπηρεσίας και του Δασάρχη.

Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά στο ακαταδίωκτο που έχουν εδώ και χρόνια οι Δασάρχες σε ολόκληρη τη χώρα και τους χαρακτήρισε, “κράτος εν κράτει”.

Ο Περιφερειάρχης, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη συνδρομή των ανθρώπων της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή και στο γεγονός ότι αμέσως ανακλήθηκαν όλες οι άδειες και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν όλοι στις θέσεις τους και συνέδραμαν, ο καθένας από το δικό του πόστο στην προσπάθεια όχι μόνο της κατάσβεσης, αλλά πολλαπλώς, όπως κατά την εντολή εκκένωσης των οικισμών, συνέδραμαν στην απομάκρυνση του κόσμου με οχήματα της Περιφέρειας. Επίσης αναφέρθηκε στη διάθεση από την Περιφέρεια, υδροφόρων οχημάτων και μηχανημάτων διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών. Επίσης είπε για τα χιλιάδες συσσίτια που μοίραζαν καθημερινά οι άνθρωποι της Περιφέρειας, μαζί με τους εθελοντές, αφού ο Περιφερειάρχης ήταν και ο μόνος που συνεργάστηκε μαζί τους και απέδειξε στην πράξη ότι τους θεωρεί σημαντικό σύμμαχο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Τέλος έκανε αναφορά στο συγκεντρωτισμό του ενός ανδρός. Συγκεκριμένα εξέφρασε την απορία του, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να κάνει συντονισμό σε 70 πυρκαγιές ταυτόχρονα; Είναι αδύνατον κάτι τέτοιο, όπως είπε. Κι όμως αυτό συνέβη και φυσικά δεν μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια το ίδιο μοντέλο, γιατί θα ζήσουμε ξανά στο μέλλον τις ίδιες καταστροφές, με τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα.

Σημείωση: Το επίμαχο σημαίο της ομιλίας Πατούλη είναι στο χρόνο, 6:54:50

About Post Author

+ There are no comments

Add yours