του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1990, ανεβαίνει στην κορυφή των Αμερικανικών Charts, το νέο single της Βασίλισσας της Ποπ, Justify My Love, που σηματοδότησε και την μεγάλη Ερωτική αποκάλυψή της.

Μετά την τεράστια επιτυχία που έκανε το 1990 με το κλασσικό Vogue, η Madonna θεώρησε ότι ήταν ώρα να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα σε αυτό που ήδη την είχαν κατηγορήσει οι εχθροί της ότι προσπαθούσε να κάνει. Την  σεξουαλική της απελευθέρωση.

Κάλεσε τον αγαπημένο της Lenny Kravitz και με βασική έμπνευση τον Prince και τους Public Image έφτιαξαν ένα σκοτεινό και για πολλούς ακραίο ερωτικό υπονοούμενο που έπεσε σαν βόμβα στα ραδιόφωνα, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η μετάδοσή του ακόμα και από το MTV.

Αυτό βοήθησε τις πωλήσεις του single αλλά και του video single που μέσα στις γιορτές πούλησαν πολύ γρήγορα σαν τρελά και έπιασαν με μεγάλη άνεση την κορυφή.

Το ίδιο προκλητική θα ήταν και η συνέχεια της καριέρας της με την κυκλοφορία του ερωτικού φωτογραφικού άλμπουμ Sex και του εξίσου ερωτικού δίσκου της Erotica με τα οποία απασχόλησε τόσο πολύ την επικαιρότητα που, τελικά, έκαναν κακό στην εικόνα της, ειδικά στο αμερικανικό mainstream κοινό.

About Post Author

You May Also Like

More From Author