Οι ΗΡΩΕΣ (το νέο EP του Εισβολέα) έρχονται Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες ΕΔΩ

«ΗΡΩΕΣ», το νέο EP 6 τραγουδιών, η crossover μουσική σύνθεση στην οποία ο Ηλίας Παπανικολός, ευρύτερα γνωστός ως Εισβολέας, συνδυάζει τη ραπ με τα μπλουζ, μπολιάζοντάς τα με ’80s synths, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη διαχρονικότητα του ταλέντου του.

Ηλίας, Εισβολέας, Λιάκος, Είσβο. Τα πολλά «πρόσωπα» του βετεράνου της hip hop δεν χρειάζονται συστάσεις. Κάθε φορά που παρουσιάζεται στο κοινό, κομίζει και μια νέα πρόταση, ολοκληρωμένη και με άποψη, αλλά πάντα επίκαιρη – όχι όμως εφήμερη. Γιατί πάνω απ’ όλα, ο Εισβολέας πιάνει το τέμπο της εποχής, δε φοβάται τις αλλαγές και προχωρά μπροστά με αλάνθαστο οδηγό το ένστικτο, το ταλέντο και την ευαισθησία του.

Αυτή τη φορά, ο Ηλίας ή Λιάκος Παπανικολός ή Εισβολέας στρέφει το βλέμμα του στους μικρούς ΗΡΩΕΣ της εποχής μας, σε αυτούς που, όταν καταρρέουν τα πάντα γύρω τους, παραμένουν αξιοπρεπείς και όρθιοι, άνθρωποι που «πολεμούν σθεναρά για τα δικαιώματά τους», που δεν «το βάζουν κάτω», άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» που «στέκονται ηρωικά απέναντι σ’ αυτό το “ανίκητο” τέρας, ο καθένας από την μεριά του και όλοι μαζί».

Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τη δύναμη και την πηγή της έμπνευσής του. ΗΡΩΕΣ δεν είναι οι χάρτινοι σούπερ-ήρωες της μεγάλης οθόνης και των σίκουελ, αλλά οι άνθρωποι της καθημερινότητας, «με φόβους και ανησυχίες, που παλεύουν για τις ιδέες τους, που παλεύουν στα νοσοκομεία, που παλεύουν για τα παιδιά τους, για την ευτυχία τους, για τη ζωή τους κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό».

Σε αυτούς τους «θεούς των μικρών πραγμάτων» αφιερώνει ο Εισβολέας το νέο του ΕΡ!

Οι ΗΡΩΕΣ συνθέτουν έναν κόσμο αυθεντικότητας και ηθικής συνέπειας.

Οι ΗΡΩΕΣ με τα λόγια του Ηλία:

«Ένα χρόνο πριν και ενώ όλα έδειχναν να περνούν από το φως στο σκοτάδι, να ανεβαίνει η εγκληματικότητα και η ανεργία, ο χώρος της τέχνης να παραγκωνίζεται, μαγαζιά να κλείνουν, τα νοσοκομεία και τα σχολεία να δυσλειτουργούν, οικογένειες να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, και όλες οι άλλες επιπτώσεις και αλλαγές που προκαλούσε η πανδημία, είδα την αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σ’ αυτές τις δυσκολίες. Και αυτό που παρατήρησα, ήταν πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό. Είδα ανθρώπους να πολεμούν σθεναρά για τα δικαιώματά τους, να μην το βάζουν κάτω, ανθρώπους της διπλανής πόρτας να στέκονται ηρωικά απέναντι σ’ αυτό το “ανίκητο” τέρας, ο καθένας από την μεριά του και όλοι μαζί.

Πήρα τόση δύναμη και έμπνευση! Ένιωσα πως είμαστε σαν τα κοχύλια της ανατολής που μετουσιώνουν τη σαπίλα σε μαργαριτάρι και κατάλαβα φίλοι μου πως ΗΡΩΕΣ δεν είναι αυτοί που βλέπουμε στις μεγάλες οθόνες, με τις μπέρτες και τα μεγάλα μπράτσα, αλλά άνθρωποι απλοί, με φόβους και ανησυχίες, που παλεύουν για τις ιδέες τους, που παλεύουν στα νοσοκομεία, που παλεύουν για τα παιδιά τους, για την ευτυχία τους, για τη ζωή τους κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

 

Έτσι γεννήθηκε ο δίσκος ΗΡΩΕΣ και είναι αφιερωμένος στους ΗΡΩΕΣ που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Χαρά και τιμή μου να κάνω μουσική για αυτούς, για όλους μας και να τραγουδάω τη χαρά και τον πόνο μας.»

Tracklist
1. Ήρωες
2. Δικιά μου γραμμή
3. Παστές σαρδέλες
4. Ρε τι είναι αυτοί (ουστ!)
5. Θεούλη μου τι τραβάω
6. Ένα ξέρω
Στίχοι-Μουσική: Ηλίας Παπανικολός
Κιθάρες: Σπύρος Βρυώνης
Μίξη-mastering: Κώστας ΣτεργίουArtwork: Jean P. Inked

Παραγωγή: Fishbowl Music Tank

Οι φωτογραφίες του newsletter είναι των: Δημήτρης ΜακρήςΧρόνης Περράκης

About Post Author

+ There are no comments

Add yours