Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο σπουδαίος μουσικός, δάσκαλος, συνθέτης και συγγραφέας, Χρήστος Γερμένογλου, ο οποίος είχε νοσήσει με κορονοϊό.

Ο σπουδαίος μουσικός, δάσκαλος, συνθέτης και συγγραφέας Χρήστος Γερμένογλου πέθανε από επιπλοκές του κορονoϊού, σε ηλικία 53 ετών.

Γεννημένος στη Γερμανία, ο Χρήστος Γερμένογλου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του, με Βυζαντινή μουσική και τύμπανα. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, συνέχισε στις Η.Π.Α., όπου σπούδασε τύμπανα, κλασικά κρουστά, κρουστά της Λατινικής Αμερικής και τζαζ. Δίδαξε στο Πρόγραμμα Προσχολικής Μουσικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων του University of Nevada, Las Vegas. Ήταν ιδρυτικό μέλος και διδάσκων στο “Baby Artist: Πρόγραμμα Μουσικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων”.

Επένδυε μουσικά ταινίες του βωβού κινηματογράφου, συνεργαζόταν με χοροθεατρικές ομάδες και έκανε συμπράξεις σε αυτοσχεδιαστικά δρώμενα μουσικής, ζωγραφικής, κίνησης, ποιητικού και θεατρικού λόγου. Είχε επίσης ηχογραφήσει μουσική για το θέατρο. Είχε συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης. Είχε εμφανιστεί σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ στις Η.Π.Α., Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρο κ.α. Συνεργαζόταν με πολλούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχε συνεργαστεί και συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές στον χώρο της τζαζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει τα CD:

  • Orthopetalia, με τον Σάκη Παπαδημητρίου (‘Defkaz’ 2008, Θεσσαλονίκη),
  • Montage for the Lost Time, από τους “Free Call” (‘Defkaz 2006’, Θεσσαλονίκη),
  • A Smoke FuRy, από τους “The Silver Measure” (‘mp3.com’ 1999, U.S.A.) και
  • Four my Sake, από τους “The Silver Measure” (‘Cottage Productions’ 1998, U.S.A.).

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours