Τρίτος μέρος για μία σπουδαία παρέα διαχρονική! (video)

Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί, νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους (και σε πείρα, δές David Russell Lee ή αλλιώς Joey Negro) έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

Γράφει: ο Μάνος Διακάκης 

Απαντήσεις έρχονται απο τις  παρακάτω μουσικές παραγωγές , τεχνολογικές διασκευές , αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο (εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης  εξιστορεί και ψάχνει την ιστορία από  σπουδαιές παραγωγές – το feedack από αθόρυβες ομάδες !!! (σίγουρα θα ακολούθησουν πολλές συνέχειες)  .

Ο Zepherin Saint, αινιγματικός παραγωγός, DJ, ανιχνευτής ταλέντων και συνιδρυτής της Tribe records , βρίσκεται απέναντι από συνθέτες και σε εγρήγορση σεβόμενος την ιστορία και την πορεία τους !

Το Mastery το  απέκτησε μέσω δύο δεκαετιών χειριζόμενος το βινύλιο  στη σκηνή   του Λονδίνου,δεκαετίας του ογδόντα και φωτίζοντας την πίστα με ήχους απο κορυφαίους του είδους όπως ο Michael Jackson !

Αυτός ο αρχηγός της φυλής ,  ο  χαμαιλέοντας της σκηνής του λονδίνου  και πανέμορφος  άντρας διασκευάζει Soul to Soul !!

Αυτά για την ιστορία , Enjoy !! 

 

Can’t Wait’ ένα ρυθμικό κομμάτι  που έβαλε τον James Silk στον ηλεκτρονικό χάρτη μουσικής το 2012.  Μετά από αυτό το πρωτοποριακό κομμάτι, ο Τζέιμς διατηρεί τον χρυσό κανόνα το να διατηρεί τη μουσική του φρέσκια και γεμάτη ρυθμό .

Αυτή η μέθοδος έχει δείξει ότι η μουσική του  έγινε καλά δεκτή απο ετικέτες – lucrative labels  όπως Defected, Get Physical & OFF Recordings.

Διαμένοντας στο Λίβερπουλ, ο Τζέιμς ασχολείται με την μουσική σκηνή  για πολλά χρόνια, παίζοντας  πάνω από 15 χρόνια, ένας καλά πετυχημένος DJ καθώς και ένας σεβαστός παραγωγός.

Εδω διασκευάζει με απόλυτο σεβασμό το The Glow Of Love απο τον σπουδαίο Luther Vandross,σπουδαία διαχρονική φωνή απο τις  αξέχαστες δεκαετίες του 20 αιώνα.

https://youtu.be/RviQPmx2ndY

 

Ο Paul Leighton Johnson (γεννημένος το 1971) είναι αμερικανός DJ και παραγωγός  . Είναι γνωστός για το αυτοδίδακτο στυλ που παρουσίασε  στην house σκηνή και το single του “Get Get Down” του 1999, έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Ο Τζόνσον ξεκίνησε για πρώτη φορά σαν  DJ στο Σικάγο το 1984 όταν ήταν 13 ετών και άρχισε να εργάζεται ως παραγωγός το 1987, κάνοντας κομμάτια για τις ετικέτες- labels  του Σικάγου όπως  Dance Mania, Relief, Cajual, Nite Life, Undaground Therapy, Defected, DJax Up Beats, Peacefrog και Moody .

Το τραγούδι του “Get Get Down” έγινε διεθνές hit, διατηρώντας το airplay για αρκετά χρόνια σε clubs  και ήταν το top 5 hit στο UK Singles Chart  και το top 3 hit στην Ελλάδα.

Ο Johnson  διπλός ακρωτηριασμένος &  σε αναπηρική καρέκλα είχε το σθένος και την ψυχική δύναμη να συνεχίσει και να συνεχίζει .

Εδω διασκευάζει όπως ο ίδιος ξέρει ( με τα τόσα αποθέματα ζωής ) την Melba Moore – You Stepped Into My Life !!

Καλή ακρόαση !!! 

 

Αποκαλύπτοντας το τελευταίο δυναμίτη του, ο Lou Casablanca προσφέρει το «Move With The Beat». Ένα  κομμάτι χορού με γεμάτη μπάσο μελωδία , μαγευτική θηλυκή φωνή  και σαγηνευτικούς ήχους σαξόφωνου.

Η αίσθηση της μουσικής του  ακτινοβολίας είναι δεμένη με μελωδικά πλήκτρα και  ευφορία, που θα αναγκάσει τις ψυχές μας να σκιρτίσουν απο ευφορία ρομαντισμού και αγάπης , θυμίζοντας σε όλους ότι δεν πρέπει να χάνουμε καμία μέρα απο αυτό το σύντομο ταξίδι στο πλανήτη γή ! (  & συνάμα τυχεροί  για τα καλά και κακά της ζωής αυτής ) …

Καλή ακρόαση !!!!

Επεται συνέχεια ………

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours