Στο ένατο μέρος ψάχνουμε γνωστές ή και άγνωστες παραγωγές

του Μανώλη Διακάκη

Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί , νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους  έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

Απαντήσεις έρχονται απο τις  παρακάτω μουσικές παραγωγές , τεχνολογικές διασκευές , αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο  (  εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων ,  εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης  ψάχνει γνωστές ή και άγνωστες παραγωγές.

Deekapz – Lei Do Baile

Ένας αξιοσημείωτος φόρος τιμής στη μουσική των   funky κλαμπ της Βραζιλίας από ένα ντουέτο του Σάο Πάολο .

Στη δεκαετία του ’80 και του ’90, παραγωγοί στη Βραζιλία συνδύαζαν baile funk, beats και house μουσική για να δημιουργήσουν τις δικές τους μουσικές .

Εμπνευσμένοι  από εκείνη την περίοδο, οι (  São Paulo ) Deekapz δημιούργησαν  ένα EP που συνδυάζει μπάσο από το Miami, batidão και παλλόμενες συνθετικές γραμμές. Το “Lei Do Baile” δείχνει πώς οι Deekapz προσθέτουν τη δική τους  νότα  σε έναν καθιερωμένο ήχο.

Ονειρικό electro, πινελιές  μελωδιών και  φωνητικά δείγματα ενώνονται σε ένα house groove που τροφοδοτείται από ένα βαθύ μπάσο.

Είναι ακριβώς το κομμάτι αυτό με ρίζες απο funk και ηλεκτρονικά περάσματα με όραμα οτι τώρα ξεκινάει η νύχτα !!

The Canadian duo go disco

Κάθε φορά που το καναδικό δίδυμο Blue Hawaii μπαίνει στο studio , ακούγεται πιο κομψό και επαγγελματικό από την προηγούμενη φορά.

Είναι ένα  πανέμορφο κομμάτι με την γλυκειά της φωνή που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει απο άλλες γυναικείες φωνές , τα έχει όλα  , δεν τις έχει ανάγκη , super mellow voice !

Στο “L.O.V.E.”, το πρώτο σινγκλ από το EP My Bestfriend’s House ήδη μπήκαν γερά σε δύσκολα μονοπάτια της ντίσκο, με νότες  freestyle !

Η  Raphaelle Standell-Preston αποφεύγει τις περιττές φιγούρες & μένουν πιστοί σε  ζωηρό , sexy και αισιόδοξο κομμάτι _ έτσι και αλλίως αυτά θέλει η ζωή μας ,  απλότητα & όμορφες αληθινές στιγμές !!

—και αυτό το σαξόφωνο μας οδηγεί σε άλλα μονοπάτια , κάνει τις βροχερές νύχτες ακόμα πιο ποθητές …

Denise Chaila

Στην  ραπ σκηνή της Ιρλανδίας οι  καλλιτέχνες ραπάρουν με τη μητρική τους προφορά με περηφάνια, αντιμετωπίζοντας κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα με πνεύμα και σκοπό. Στην πρώτη γραμμή του κινήματος βρίσκεται η Denise Chaila .

Μετακόμισε στην Ιρλανδία από τη Ζάμπια σε ηλικία τριών ετών και από τότε απορροφά εκλεκτικές πολιτιστικές επιρροές, δημιουργώντας έναν ΄΄ μαγνητικό ΄΄   ήχο που συνδυάζει στοιχεία grime, hip-hop, προφορική ποίηση & ιρλανδική λαογραφία.

Gratts – Brighter Future (Official Music Video) ft. Robert Owens

Όποιος αγάπησε  , μεγάλωσε , χόρεψε και πήρε στα  σοβαρά την μουσική σκηνή της House τότε τα βιώματα αυτά  του καθενός θα  είναι άμεσα εξοικειωμένα με την φωνή του  Robert Owens.

Το οδοιπορικό του έχει για στίγμα την συνάντηση του Larry Heard στα 1985 , ιδρύοντας την  Fingers Inc , συνεχίζοντας την διαμόρφωση της πορείας της house μουσικής.

Ο Όουενς είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του είδους και έθεσε πρότυπα για τους τραγουδιστές της ηλεκτρονικής μουσικής.

30 χρόνια αργότερα, ο καλλιτέχνης Gratts με έδρα το Βερολίνο θα συναντούσε τον Owens στους δρόμους του Kreuzberg, συνεργαζόμενος τελικά στο Brighter Future .

Το “Brighter Future” είναι το προοίμιο μιας σειράς συνθέσεων που θα δουν το φως και θα ηχήσουν σαν φωνητικά  καλέσματα στις ψυχές μας γεμάτα απο  συναισθήματα.

Επεται συνέχεια >>>>>>>>>>>>>>>>

About Post Author

+ There are no comments

Add yours