Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, σας προτείνουμε 7 μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε ν’ απολαύσετε δωρεάν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για μια καλοκαιρινή, εορταστική βραδιά γεμάτη μελωδίες.

Η μουσική, ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος, έχει αυτή τη σαρωτική δύναμη να μας εξαγνίζει, να μας «ταξιδεύει». να παρασύρει τις αισθήσεις μας σε έναν σαγηνευτικό χορό, να μας γεμίζει χαρά, αισιοδοξία, συγκίνηση, να μας κρατάει συντροφιά ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές.

Στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους για να γιορτάσουμε τη μαγεία της. Καθώς οι χώροι πολιτισμού άνοιξαν ξανά, καλλιτέχνες και κοινό βρίσκονται ξανά μαζί, μοιράζονται την αγάπη τους για την μουσική, ξανανακαλύπτουν την ανθρώπινη επαφή και τη συντροφικότητα μέσα από αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια. Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε οκτώ συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μια καλοκαιρινή, εορταστική βραδιά γεμάτη μουσικές.

1. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο ΗρώδειοΠαγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, στις 21:00, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο, στην πρώτη μεγάλη φετινή εμφάνισή της παρουσία κοινού. Υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα ερμηνεύσει δύο αριστουργήματα του ρομαντικού ρεπερτορίου, το «Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ» του Ρίχαρντ Βάγκνερ (1813-1883) και τη Συμφωνία αρ. 2 σε ντο μείζονα, έργο 61, του Ρόμπερτ Σούμαν (1810-1856).
Δευτέρα 21/6, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία το κοινό μπορεί να προμηθεύεται από τα κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ και το ταμείο του Ηρωδείου. Προπώληση: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr ΑΜΕΑ: tameia@aefestival.gr | Δε-Πα 10:00-17:00.
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0324 1807.

2. Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ΑθηνώνΠαγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει και φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, τη Γιορτή της Μουσικής. Στη σκηνή του Κήπου οι Athens Classical Players, το σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, συναντούν το συγκρότημα encardia με μουσική και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chόres της Μαρίνας Σάττι (μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα).
Δευτέρα 21/6, 20:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: webmaster@megaron.gr | https://www.megaron.gr/

3. Φεστιβάλ – Συναυλία: «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021»: Roman Gomez trio στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (κήπος)svg%3E

«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» επιστρέφει, 20-30 Ιουνίου, με ένα ολοκληρωμένο Jazz & World music festival 11 συνολικά συναυλιών, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας έναντι του σταθμού Λαρίσης. Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021» θα θέσει ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη ζωή μας γενικότερα, την αντίληψη κατ’ αρχήν και υιοθέτηση κατόπιν, του καθημερινού μας σεβασμού στο  οικοσύστημα που ζούμε ή επισκεπτόμαστε. Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 21:00, συναυλία του Roman Gomez trio.
Δευτέρα 21/6, 21:00 
Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις θέσεων: petitparis.athenes@gmail.com
Στον κήπο της Kεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 – μετρό Σταθμός Λαρίσης.

4. «Μια βόλτα στην Ελλάδα»: Νίκος Ζιώγαλας – Μάνος Πυροβολάκης στο Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»svg%3E

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια μεγάλη συναυλία. Η λύρα και το νταούλι σε μια μουσική συνύπαρξη επί σκηνής δύο εξαιρετικών τραγουδοποιών της Μακεδονίας και της Κρήτης, του Νίκου Ζιώγαλα και του Μάνου Πυροβολάκη. Με τραγούδια από την δική τους δισκογραφία αλλά και την ελληνική παράδοση. Η Σούστα διαδέχεται τον Θρακιώτικο, τον Πεντοζάλη, τον Καλαματιανό, τον Καρσιλαμά. Φυσικά από την παράσταση δεν λείπουν και οι σημερινοί ήχοι. Συμμετέχει ο Οδυσσέας Τσάκαλος.
Δευτέρα 21/6, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη. Προσέλευση τουλάχιστον 30 λεπτά πριν.
Θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», Σπύρου Μουστακλή, Ίλιον. Τηλ: 21 0232 3163.

5. Monika With Her Kitchen Piano στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκηςsvg%3E

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, η Monika θα τραγουδήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπως τραγουδάει στο πιάνο της κουζίνας του σπιτιού της. Για πρώτη φορά αφήνεται μόνη της μπροστά στο κοινό, ελεύθερη, χωρίς προγραμματισμούς και συγκεκριμένη επιλογή κομματιών, για να εκφραστεί και να τιμήσει την Γιορτή της Μουσικής.
Δευτέρα 21/6, 21:30
Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις μόνο ηλεκτρονικά εδώ
Πλατεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 2310 895 800. Email: info@tch.gr. www.tch.gr

6. Ο Theodore και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου (Θεσσαλονίκη)svg%3E

H Παγκόσμια Ημέρα μουσικής θα γιορταστεί και πάλι με ζωντανές συναυλίες και η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού, αφιερώνει μία ξεχωριστή συναυλία στην πιο μελωδική ημέρα του χρόνου. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συμπράττει με τον Theodore, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χάρη Ηλιάδη και υποδέχεται το κοινό της πόλης με έναν συνδυασμό κλασικών συνθέσεων και ηλεκτρονικής μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου.
Δευτέρα 21/6, 21:00 (Ώρα προσέλευσης 20:00)
Είσοδος Ελεύθερη.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 231 025 6775.

7. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη)svg%3E

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μας υποδέχεται στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, με μία συναυλία που περιλαμβάνει έργα Αξιώτη, Σαρασάτε και Μότσαρτ.
Δευτέρα 21/6, 21:30
Είσοδος Ελεύθερη με δηλώσεις συμμετοχής. Περιορισμένος αριθμός μόνο καθημένων (Τηλ. επικοινωνίας ΚΟΘ: 2310236990).
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2, Θεσσαλονίκη. T: 2313-306400. Email: mbp@culture.gr. www.mbp.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours