Πέθανε ο Ron Bushy, ντράμερ του”In-a-Gadda-Da-Vida”

Του Γιάννη Αλεξίου

 Ο Ron Bushy, του οποίου το τρίλεπτο σόλο ντραμς στο επικό τραγούδι των Iron Butterfly “In-a-Gadda-Da-Vida”, το 1968, έγινε μία από τις εμβληματικές μουσικές στιγμές της εποχής, πέθανε στις 29 Αυγούστου 2021 στο UCLA Santa Νοσοκομείο Monica μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Bushy είναι το μόνο μέλος του συγκροτήματος που εμφανίστηκε και στα έξι στούντιο άλμπουμ των Iron Butterfly, ήταν 79. Είναι γνωστό πόσο συχνά άλλαζαν μέλη.

Η είδηση ​​του θανάτου του ανακοινώθηκε στον λογαριασμό του γκρουπ στο Twitter. Το tweet σημείωσε ότι η σύζυγός του, Νάνσυ και οι τρεις κόρες του, ήταν δίπλα του.

Photo : Iron-Butterfly-Ron Bushy 2nd from left : Ο Ron Bushy με τους Iron Butterfly δεύτερος από αριστερά

Ο Bushy μπήκε στους Iron Butterfly το 1966, αντικαθιστώντας τον ντράμερ Bruce Morse. Μέχρι το καλοκαίρι του ’68, το γκρουπ είχε ήδη προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το δεύτερο LP του. Το κομμάτι In-a-Gadda-Da-Vida κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου 1968 με το κουαρτέτο του τραγουδιστή Doug Ingle, του κιθαρίστα Erik Brann, του ντράμερ Bushy και του μπασίστα Lee Dorman- ήταν διάρκειας 17: 05, καταλάμβανε όλη τη δεύτερα πλευρά του δίσκου και έδωσε τον τίτλο στο θρυλικό δίσκο του συγκροτήματος.

Το κομμάτι αυτό που στιχουργικά, εκτός από την παρεξηγημένη φράση του τίτλου, έδωσε την ευκαιρία στους Iron Butterfly να αποκτήσουν το κοινό τους. Το άλμπουμ, που ηχογραφήθηκε στο Long Island, ανέβηκε στο #4 στο Billboard LP chart, ενώ το single, που βγήκε στο ραδιόφωνο σε εκτέλεση διάρκειας 2:52 από το δίσκο 45 στροφών, έφθασε στο #30 των τσαρτ.

Ακούστε την έκδοση άλμπουμ του “In-a-Gadda-Da-Vida”

Το “In-a-Gadda-Da-Vida” γρήγορα καθιερώθηκε ως κλασικό ροκ τραγούδι και όταν το συγκρότημα ερμήνευσε το τραγούδι ζωντανά, το συχνά το επέκτεινε και πέρα ​​από το όριο των 17 λεπτών, φτάνοντας κατά καιρούς σε μισή ώρα !

Δείτε τη σύνθεση του 1968 να παίζει ζωντανά την πλήρη 17λεπτη έκδοση του “In-a-Gadda-Da-Vida” :

Πηγή:jalexiou67.blogspot.com/

About Post Author

+ There are no comments

Add yours