Ο Andy Fletcher των Depeche Mode πέθανε σε ηλικία 60 ετών

Πέθανε ο Andy “Fletch” Fletcher, keyboardist και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του εμβληματικού βρετανικού ηλεκτρονικού συγκροτήματος Depeche Mode. Ήταν 60 ετών.

Ο Flethcer ήταν DJ και έπαιζε πλήκτρα. Την είδηση του θανάτου, γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι Depeche Mode με ανάρτησή τους στο Facebook.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου και μέλους της μπάντας Andy “Fletch” Fletcher. Ο Fletcher είχε καρδιά από χρυσάφι, ήταν παρών όποτε τον είχε ανάγκη για μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους έχετε στις σκέψεις σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικό ήτα τους σε αυτή δύσκολη στιγμή», ανέφερε το συγκρότημα στην ανακοίνωσή του.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "We are shocked and filled with overwhelming sadness with the untimely passing of our dear friend, family member, and bandmate Andy "Fletch" Fletcher. Fletcher Fletch had a true heart of gold and was always there when you needed support, a lively conversation, a good laugh, or a cold pint. Our hearts are with his family, and we ask that you keep them in your thoughts and respect their privacy in this difficult time."
Depeche Mode: Πέθανε ο Andy Fletcher, εκ των ιδρυτικών μελών του  συγκροτήματος

Ο Fletcher δημιούργησε τους Depeche Mode το 1980 με τους Dave Gahan, Martin Gore και Vince Clarke, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε ως ο συγγραφέας του γκρουπ πριν αποχωρήσει ξαφνικά μετά το ντεμπούτο τους άλμπουμ και έκτοτε άφησε τον Gore ως τον κύριο τραγουδοποιό. Ο “Fletch” ήταν ο λιγότερο επιδεικτικός από το βασικό τρίο, φορώντας συχνά αποχρώσεις καθώς στεκόταν πίσω από τα πλήκτρα ενώ ο πιο εκδηλωτικός Gahan και ο Gore τριγυρνούσαν στη σκηνή, αλλά εξακολουθούσαν να σηκώνουν τα χέρια του για να ξεσηκώσουν τη φασαρία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Fletcher με το συγκρότημα, πούλησαν πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είχαν 54 τραγούδια στο UK Singles Chart. Ως μέλος των Depeche Mode, ο Fletcher εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2020.

Ο Φλέτσερ δημιούργησε το συγκρότημα στο Basildon στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μαζί με τον Μάρτιν Γκορ, τον Βινς Κλάρκ, και Ντέιβιντ Γκάχαν στη συνέχεια. Με την αποχώρηση του Κλάρκ, ο οποίος συνέχισε για να φτιάξει τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Γκορ ανέλαβε επικεφαλής των συνθέσεων και το συγκρότημα γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τραγούδια όπως τα «Personal Jesus», «Enjoy The Silence» και «I Feel You».

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, οι Depeche Mode, κατέκτησαν την Αμερική και την Ευρώπη, τις κορυφές των τσαρτ, γέμισαν στάδια σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο αντιμετώπισαν σοβαρά προσωπικά προβλήματα.  Ο Ντέιβιντ Γκάχαν εθίστηκε στην ηρωίνη σε τέτοιο βαθμό που υπέστη τουλάχιστον δύο καρδιακά επεισόδια, ο Αντι Φλέτσερ πέρασε από βαριάς μορφής καταθλίψεις και νευρικούς κλονισμούς, ο Μάρτιν Γκορ από απανωτές κρίσεις πανικού.  

Την δεκαετία του 2000, ο Μάρτιν Γκορ και ο Ντέιβιντ Γκάχαν κυκλοφορούν προσωπικές δουλειές και ο Αντι Φλέτσερ πήρε την απόφαση να δημιουργήσει δική του δισκογραφική εταιρεία, κάτω από το label της Mute, την Toast Hawai, δανειζόμενος το όνομα από ένα φαγάδικο που υπήρχε δίπλα στο στούντιο που ηχογραφούσαν στο Βερολίνο.

About Post Author