Οι Aerosmith ανακοινώνουν αποχαιρετιστήρια περιοδεία

Η θρυλική ροκ μπάντα, που σχηματίστηκε το 1970, θα επισκεφθεί 40 προορισμούς στη Βόρεια Αμερική στο πλαίσιο της περιοδείας της Peace Out tour.

Του Ηλία Σελιμά

Θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Φιλαδέλφεια και θα κάνει 40 στάσεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Σικάγο και μια συναυλία στη Βοστόνη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιανουαρίου στο Μόντρεαλ.

“Δεν είναι αποχαιρετισμός είναι PEACE OUT!” (Aργκό όρος λέγοντας σε κάποιον αντίο), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα. “Ετοιμαστείτε και ελάτε, θα έχετε το καλύτερο σόου της ζωής μας”.

Στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία θα συμμετέχουν ο αρχικός frontman Steven Tyler, ο lead κιθαρίστας Joe Perry, ο κιθαρίστας Brad Whitford και ο μπασίστας Tom Hamilton. Ο ντράμερ του συγκροτήματος και ιδρυτικό μέλος, Joey Kramer, δεν θα είναι παρών.

“Αν και ο Joey Kramer παραμένει ένα αγαπημένο ιδρυτικό μέλος των Aerosmith, πήρε δυστυχώς την απόφαση να μείνει εκτός των προγραμματισμένων προς το παρόν ημερομηνιών περιοδείας για να επικεντρώσει την προσοχή του στην οικογένειά του και την υγεία του”, αναφέρει το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του. “Η αλάνθαστη και θρυλική παρουσία του Joey πίσω από το drum kit θα μας λείψει πολύ”.

Η ανακοίνωση της περιοδείας έρχεται λίγους μήνες αφότου μια γυναίκα μήνυσε τον Tyler για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν έφηβη τη δεκαετία του 1970. Η Julia Misley, η οποία είχε μιλήσει δημοσίως για χρόνια για τη μεταχείριση που της είχε επιδείξει ο Tyler ως έφηβη, κατέθεσε αγωγή στο Λος Άντζελες χάρη σε έναν κανόνα που καταργεί προσωρινά την παραγραφή της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν ως παιδιά. Η Misley ισχυρίζεται σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση και σκόπιμη πρόκληση δυσφορίας κατά τη διάρκεια μιας τριετούς περιόδου στο δρόμο με τον ροκά, συμπεριλαμβανομένης μιας εξαναγκαστικής έκτρωσης.

Ο Tyler έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς. Η Misley έχει γίνει έκτοτε υπέρμαχος κατά των αμβλώσεων στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την εμπειρία της με τον Tyler στο πλαίσιο εκστρατειών κατά των αμβλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης με τον Tucker Carlson στο Fox News.

Οι Aerosmith, που εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001, έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της 50ετούς και πλέον καριέρας τους, κέρδισαν τέσσερα Grammy, πραγματοποίησαν 10 παγκόσμιες περιοδείες και σημείωσαν πολλές pop επιτυχίες στο Top 10, συμπεριλαμβανομένων των I Don’t Want to Miss a Thing, Walk This Way, Dream On, Jaded και What It Takes. Το συγκρότημα ολοκλήρωσε πρόσφατα την περιοδεία του στο Λας Βέγκας, Aerosmith: Deuces Are Wild, στο Dolby Live at Park MGM, αν και ένα μέρος του residency ακυρώθηκε όταν ο Tyler μπήκε οικειοθελώς σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Οι Black Crowes θα ανοίξουν την περιοδεία των Aerosmith καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας.

Πηγή:loaded.gr

About Post Author