Η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την Underground Youth Orchestra | Κυριακή 12 Ιουνίου στο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

Η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs για πρώτη φορά στην Ελλάδα,
με την Underground Youth Orchestra


Κυριακή 12 Ιουνίου | Θέατρο Ρεματιάς Χαλάνδρι

Η Underground Youth Orchestra σε συνεργασία με το American College of Greece και τον Δήμο Χαλανδρίου,  υποδέχεται την Αμερικάνικη συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs (CSYSA) σε μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς, την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Στη διεύθυνση των ορχηστρών, o Gary Nicholson, ένας από τους ιδρυτές, Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs.

Τη συναυλία που σηματοδοτεί την έναρξη του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022, ανοίγει η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Underground Youth Orchestra.

CSYSA

Η Ιστορία της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs, ξεκίνησε το 1980 ως μια μικρή ορχήστρα γυμνασίου με μία μόνο συναυλία, ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Γκάρι Νίκολσον, η ορχήστρα του Colorado Springs Youth Symphony Association θα εξελισσόταν σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες και ένα από τα κορυφαία προγράμματα ορχήστρας νέων στη χώρα; Τώρα, στο 42ο έτος λειτουργίας, η CSYSA διαθέτει εννέα μεγάλα σύνολα, πολλά υψηλού επιπέδου μουσικά σύνολα δωματίου και ένα ισχυρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην  εισαγωγική τάξη εγχόρδων Μότσαρτ.

Gary Nicholson        

Ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs και μαέστρος της κορυφαίας ορχήστρας της, συνίδρυσε τον οργανισμό το 1980. Ο Gary Nicholson ήρθε στο Colorado Springs το 1976 μετά την αποφοίτησή του από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Wichita, Magna cum Laude, με πτυχία στη Μουσική Εκπαίδευση και στη Μουσική Εκτέλεση με άριστα. Με την άφιξή του στο Colorado Springs, άρχισε να διδάσκει στη σχολική περιφέρεια 11 και να παίζει τρομπέτα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Colorado Springs.

Ως τρομπετίστας, ο Gary Nicholson έχει εμφανιστεί με το Μουσικό Φεστιβάλ του Aspen, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Wichita, το Φεστιβάλ Όπερας του Κολοράντο, το Ωδείο του Κολοράντο, τη Χορωδία του Colorado Springs, το Μουσικό Θέατρο των Βραχωδών Ορέων, το Θέατρο Ρεπερτορίου του Fine Arts Center και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Colorado Springs. Έχει επίσης εμφανιστεί με το Abendmusik, σε ένα φωνητικό σύνολο επαγγελματικού επιπέδου.         
Έχει διατελέσει προσκεκλημένος μαέστρος στο Ουισκόνσιν, το Κάνσας, το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Από το 1995 έως το 1998, ήταν Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της Ορχήστρας Δωματίου του Κολοράντο college. Ο Gary Nicholson έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε περιοδείες στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Κίνα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων έχει εμφανιστεί σε χώρους κύρους όπως το Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ (2000), το Kennedy Center (2001), το Carnegie Hall (2005, 2016), η Όπερα του Σίδνεϊ (1998, 2002, 2006, 2010), το Shanghai Oriental Art Center (2008) και το National Concert Hall στη Σόφια της Βουλγαρίας (2012). Το 2000, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της πλήρους ορχήστρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων και Μουσικής στη Βιέννη της Αυστρίας.

Εκτός από το έργο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, ο Gary Nicholson είναι ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής εκπαίδευσης, καθώς μόλις πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από 26 χρόνια διδασκαλίας μπάντας και ορχήστρας στη σχολική περιφέρεια #11 του Colorado Springs και, πιο πρόσφατα, στη σχολική περιφέρεια #12 του Cheyenne Mountain. Το 2009, επιλέχθηκε από το Κέντρο Μάθησης και Ανοχής Greenberg ως ένας από τους 100 κορυφαίους “κατοίκους των οποίων το όραμα και οι πράξεις έκαναν τη διαφορά στην ανάπτυξη αυτής της μεγάλης πόλης από το 1871 έως το 2009”. Το 2010 και το 2015, ήταν ο κεντρικός ομιλητής για τα μέλη της Tri-M (μουσικοί/ηγέτες γυμνασίων) στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Μουσικών Εκπαιδευτικών του Κολοράντο που πραγματοποιήθηκε στο Broadmoor. Ο Gary Nicholson συνεχίζει να εμφανίζεται τακτικά με τη Φιλαρμονική του Colorado Springs. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Donna Sheldon, απολαμβάνουν να ζουν στο Colorado Springs και έχουν ένα γιο και μια νύφη, τον Aaron και την Kaori, οι οποίοι εργάζονται και οι δύο στη σχολική περιφέρεια #11.    

  

Η Underground Youth Orchestra μετά από δεκαετή καλλιτεχνική παρουσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη με γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς.

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε masterclasses με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Η Underground Youth Orchestra έχει την τιμή να υποστηρίζεται και να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά την ανακήρυξη της ορχήστρας ως Greek Ambassador από τον ΕΟΤ στην καμπάνια του για τον Ελληνικό τουρισμό το 2020, τελεί και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζει σαν χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Πληροφορίες

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

About Post Author