Τρέφω μια μεγάλη αδυναμία στα γλυκά. Δεν μπορώ να πω όχι σε ένα καλοφτιαγμένο προφιτερόλ, σε ένα cheesecake με λαχταριστή κρέμα, σε μια τάρτα με τραγανή, βουτυρένια βάση και σε μια μηλόπιτα. Ειδικά στην τελευταία παραδίδομαι άνευ όρων. Όμως, ο λόγος που σας ανέφερα τα παραπάνω γλυκά είναι άλλος γιατί αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε ενδιαφέρουσες και διαφορετικές εκδοχές στο καινούργιο concept store που άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο της Αθήνας. Το In love again, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στο μικρό δρόμο της Κλειτίου, απέναντι από το «συγγενικό» Baba Au Rum. Και λέω «συγγενικό» γιατί στην ουσία είναι το μικρό, γλυκό αδερφάκι μιας και πίσω από αυτό το ολόφρεσκο project είναι ο Θάνος Προυναρούς, ιθύνων νους και του διάσημου μπαρ.
Τι όμως είναι το In Love Again; Στην ουσία είναι ένα concept store – χώροι που συνδυάζουν τον ποιοτικό καφέ μαζί με τα ψώνια, την τέχνη, το ντιζάιν, την διακόσμηση κτλ στον ίδιο χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καφές- είναι από την ελληνική εταιρία taf- παντρεύεται με boutique pastry shop, κοινώς ζαχαροπλαστείο, όπου τα γλυκά είναι εμπνευσμένα από δημοφιλή κοκτέιλ, την επιμέλεια των οποίων έχει αναλάβει ο Μιχάλης Νουρλόγλου και ένα ανθοπωλείο. Τι θα βρείτε λοιπόν εδώ; Αρχικά σιροπιαστό, αφράτο μπαμπά με ρούμι σε δύο εκδοχές: με βανίλια ή με καραμέλα και σιρόπι από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Δοκίμασα το δεύτερο που αν και ήταν τόσο όσο σιροπιασμένο του έλειπε η παρουσία του ρούμι. Η τάρτα Mai Tai που φτιάχνεται με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου, είχε ένα όμορφο παιχνίδι ανάμεσα στο τραγανό και το μαλακό και θύμιζε αρκετά το κλασικό tiki κοκτέιλ. Συνέχισα με το Zombie προφιτερόλτο οποίο έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Την βρήκα μια έξυπνη και διαφορετική παραλλαγή του εν λόγω γλυκού, που αξίζει να την δοκιμάσει κανείς. Το cheesecake Piña Colada όμως, ήταν αυτό που αγάπησα. Η κρέμα του ψήνεται με καρύδα, έχει τραγανή βάση μπισκότου και από πάνω στολίζεται με κομματάκια ανανά και λίγο αρωματικό καφίρ λάιμ που όταν τα πετύχετε στην κουταλιά – πιρουνιά το απογειώνουν. Σίγουρα είναι αυτό που θα ζήταγα ξανά.
Δοκίμασα και άλλα: την vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένο με πιπερόριζα καθώς και το vegan ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας και σορμπέ βατόμουρο. Δύο επιλογές που όσοι ακολουθούν αυτή του είδους την διατροφή σίγουρα θα τα λατρέψουν -ειδικά την μπουγάτσα. Τέλος το κέικ ημέρας με σοκολάτας και κρέμα από φιστίκι μπορεί να ταίριαζε αρκετά με τον καφέ φίλτρου που ζήτησα παρ’ όλα αυτά ήταν κάπως στεγνό. Και μιας και αναφέρθηκα στον καφέ, να σας υπενθυμίσω ότι συνεργάζονται με την taf που τους καβουρδίζει αποκλειστικά δύο διαφορετικούς καφέδες μοναδικής προέλευσης. Ο πρώτος, που είναι από την Κόστα Ρίκα, αποτελεί την βασική τους ροή. Δίνει ένα πολύ ισορροπημένο φλιτζάνι με σοκολατένιο χαρακτήρα και γλυκά χαρακτηριστικά, χωρίς πολλές οξύτητες. Ο δεύτερος αυτή την περίοδο είναι από την Κένυα είναι κάπως πιο περίπλοκος, με οξύτητες από εσπεριδοειδή, πλούσιο άρωμα από κόκκινα φρούτα και μακρία, έντονη επίγευση.
Τις γλυκές και αλμυρές προτάσεις του νέου χώρου έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Νουρλόγλου. Στον κατάλογο θα βρείτε μεταξύ άλλων μια νόστιμη κιμαδόπιτα που σερβίρεται με στρατσιατέλα και ξύσμα λάιμ, το οποίο ισορροπεί όμορφα με τις γλυκιές νότες κανέλας που καρυκεύει τον κιμά, καγιανά και κάποια ενδιαφέροντα σάντουιτς. Πρωταγωνιστές όμως είναι τα γλυκά, με πρώτο και καλύτερο το baba au rum, με φρουτώδες σιρόπι που σου αφήνει στο στόμα αρώματα πορτοκαλιού και ροδάκινου, το οποίο υπάρχει σε δύο εκδοχές, βανίλια και καραμέλα. Κι εκείνο το εξωτικό Pina Colada cheesecake, όμως, με πλούσια, κρέμα τυριού, καλυμμένο με ινδοκάρυδο, και στολισμένο με φλοίδες φρέσκιας καρύδας, δροσερό ψιλοκομμένο ανανά και μια νότα καφίρ λάιμ, το αγάπησα με την πρώτη κουταλιά.
Είναι κι άλλα. Στο In Love Again το Zombie γίνεται προφιτερόλ και το Μai Tai μεταμορφώνεται σε τάρτα, ενώ δεν λείπουν και οι vegan επιλογές, όπως μπουγάτσα φτιαγμένη με γάλα βρώμης και μέλι Ίου ή ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας και σορμπέ βατόμουρο. Πέρα από τον specialty καφέ που σερβίρει, μπορείτε να διαλέξετε και κάποιον από τους φρέσκους χυμούς ‒ τον σπιρτόζικο, ευχάριστα ξινούτσικο Ginger-Zinger με μήλο, καρότο, λεμόνι και πιπερόριζα, παραδείγματος χάριν. Αν τώρα πιάσετε κάποια από τα τραπέζια του στον πεζόδρομο πιο αργά και προτιμάτε ποτό, μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα κοκτέιλ με καφέ που έχει δημιουργήσει για τον καινούργιο χώρο η ομάδα του Baba au Rum, όπως ένα Νegroni με καφέ και καρύδα ή ένα Espresso Martini με μούρα και πιπεριά καγιέν.
Info: Κλειτίου 3, Αθήνα
Φωτογραφία:Γιώργος Αδάμος / Lifo
+ There are no comments
Add yours