Έπεσε «Μαύρο» και στο κανάλι του MEGA Channel στο YouΤube

Όπως γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης της χώρας, εδώ και κάποιους μήνες το MEGA Channel αποτελεί παρελθόν. Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια της χώρας έπεσε θύμα της κρίσης -ίσως και της κακής διαχείρισης- με αποτέλεσμα να μας αποχαιρετήσει για πάντα, αφήνοντας στο τηλεοπτικό κοινό ανάμεικτα συναισθήματα. Και μπορεί να ήσουν υπέρ του κλεισίματος του σταθμού για τους λόγους σου, ωστόσο δεν γίνεται να παραβλέψεις το γεγονός ότι μας χάρισε κάποιες πολύ σημαντικές στιγμές της εγχώριας pop κουλτούρας – απ’ τις πρωτοποριακές (για την εποχή τους) τηλεοπτικές σειρές, που έγραψαν ιστορία, μέχρι τα φαντασμαγορικά βραδινά σόου, τα τηλεπαιχνίδια και τις δεκάδες ερευνητικές εκπομπές του.

Παρά το γεγονός ότι το Μεγάλο Κανάλι δεν γλίτωσε το «μαύρο», ένα τεράστιο μέρος του πολύτιμου και πανάκριβου αρχείου του -κυρίως ολόκληρες σεζόν των σήριαλ- παρέμενε προσβάσιμο προς το κοινό μέσω του επίσημου καναλιού που διατηρούσε στο YouTube.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου 2019, όταν ξαφνικά το εν λόγω κανάλι εξαφανίστηκε από τη γνωστή πλατφόρμα. Κάτι που έγινε γρήγορα αντιληπτό απ’ τους απανταχού λάτρεις της ρετρό τηλεόρασης, οι οποίοι έσπευσαν στα σχετικά γκρουπ του Facebook για να ενημερώσουν τους φίλους τους ότι χάθηκαν -ίσως για πάντα- επεισόδια αγαπημένων σήριαλ όπως τα «Ρετιρέ», «Οι Απαράδεκτοι», «Είσαι το Ταίρι μου», «Οι Αυθαίρετοι», «Ψίθυροι Καρδιάς», καθώς και εκπομπές του καναλιού.

1567666316481-mega
ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ MEGA ΣΤΟ YOUTUBE.

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το MEGA Channel διέθετε ένα από τα πιο δυνατά αρχεία στην Ελλάδα με πολλά κανάλια να ενδιαφέρονται -πριν καν βάλει «λουκέτο»- για την απόκτησή του. Δεν είναι απίθανο λοιπόν το κανάλι να «έπεσε» από το YouTube επειδή υπήρξε κάποια συμφωνία για την απόκτηση των εν λόγω δικαιωμάτων. Αυτό θα το γνωρίζουμε σύντομα.

Λογικά θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα.
Πηγή:vice.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours