Το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο Πέτσα –εφόσον κατατεθεί– οδηγεί σε ένα νέο καθεστώς λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, εν μέσω πανδημίας. Δύο είναι τα καθοριστικά σημεία των αλλαγών που φέρνει. Η άτυπη νομιμοποίηση όλων των ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται στη σχετική λίστα των «νομίμως λειτουργούντων» του ΕΣΡ μέχρι και την προκήρυξη των αδειών, η οποία …δεν προβλέπεται.

Το δεύτερο σημείο αφορά τη δυνατότητα μετατροπής και ενός μουσικού σταθμού σε ενημερωτικό, καθώς μέχρι τώρα ίσχυε μόνο το πρώτο. Υπάρχει ακόμη και το ζήτημα της επιστροφής των συχνοτήτων στο Δημόσιο. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Sport24 103,3 την περασμένη Δευτέρα στο ΕΣΡ εξέφρασε εκ νέου τη θέλησή της να παραδώσει τη συχνότητα. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 9 Νοεμβρίου θα καταθέσει το υπόμνημά της και στις 11 του μήνα θα λάβει την απόφασή του το ΕΣΡ. Στη συνέχεια το ΕΣΡ υποχρεούται να την προκηρύξει εκ νέου, ενώ στο μεσοδιάστημα, σε συνεργασία με την ΕΕΤΤ, θα μεταδίδεται «θόρυβος» από τη συχνότητα, κάτι που δεν έχει γίνει με άλλες συχνότητες σταθμών, όπου υπάρχει κατάληψη του σήματος από πειρατές, με την ανοχή των Αρχών.

Εκτιμάται πως η οικονομική καχεξία που θα επιφέρει το υπό επεξεργασία lockdown, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αναμένεται να συρρικνώσει κι άλλο τα έσοδα των ραδιοφωνικών σταθμών –κυρίως των μικρότερων– από τη διαφήμιση.

Πηγή:typologies.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours