«Κόβονται» και οι μεταδόσεις αγώνων στην ΕΡΑ Σπορ 101.8;

Σε διαρκή απαξίωση το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο.

Ένα από τα βασικά συστατικά ενός αθλητικού σταθμού, οι μεταδόσεις αγώνων, φαίνεται πως… βρίσκεται σε κίνδυνο στην ΕΡΑ Σπορ 101.8. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να «κόψει» όλες τις αποστολές δημοσιογράφων και τεχνικών για τα χθεσινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Άρη, προκειμένου ο σχολιασμός να γίνει από το στούντιο. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, κατά τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε ένα «κομφούζιο» στην ΕΡΑ Σπορ 101.8, η οποία δέχτηκε πολλά επικριτικά μηνύματα από ακροατές.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, και στα social media από φιλάθλους αλλά και δημοσιογράφους. Μια από τις χαρακτηριστικότερες ήταν ένα κείμενο του Νίκου Ασημακόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής της ΕΡΑ Σπορ 101.8:

Ενιωσα πολύ άσχημα μόλις έμαθα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, η ΕΡΑ Σπορ δεν θα μεταδώσει κανέναν από τους αποψινούς εκτός έδρας αγώνες των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά κύπελλα με απεσταλμένο σπορτκάστερ. Εχοντας συμβάλλει για μια επταετία, μαζί με δεκάδες ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ρεπόρτερ και τεχνικούς στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, μπορώ να ερμηνεύσω την κίνηση μόνο ως προσπάθεια να καταφύγουν οι ελάχιστοι ακροατές που απέμειναν στα ιδιωτικά ραδιόφωνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε νούμερα ακροαματικότητας και κατ επέκταση σε διαφημιστικά έσοδα. Κάποτε η ΕΡΑ Σπορ ήταν το μοναδικό κερδοφόρο κομμάτι της ΕΡΤ, μιας εταιρείας που έχει μάθει μόνο να ξοδεύει -για να μην πω σπαταλά. Εφτασε, χάρη στον επαγγελματισμό και στην επάρκεια των τότε συντελεστών της να φέρνει ετήσια έσοδα που άγγιξαν κάποια στιγμή τα 5 εκατομμύρια ευρώ! Λογικό ήταν να την προτιμούν χιλιάδες ακροατές πανελλαδικά. Σήμερα έχει αφεθεί στην τύχη της και μαζί της ασχολούνται, πλέον, ελάχιστοι. Μόνο θλίψη και μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους εξακολουθούν να προσπαθούν, μέσα σε φανερά άθλιες (ραδιοφωνικά) συνθήκες…

Την ίδια στιγμή, η ΕΡΑ Σπορ 101.8 συνεχίζει να παραπαίει στις μετρήσεις ακροαματικότητας. Στην τελευταία έρευνα που διεξήχθη από τις 16 Μαϊου έως τις 10 Ιουλίου, το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο βρέθηκε στην 35η θέση, ανάμεσα σε 38 σταθμούς, σημειώνοντας μόλις 2%. Μπορεί κατά τη διάρκεια του παραπάνω διμήνου η αγωνιστική δραστηριότητα να ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, ωστόσο ο άμεσος ανταγωνιστής της ΕΡΑ Σπορ 101.8, ο bwinΣΠΟΡ FM 94.6, είχε σχεδόν την τριπλάσια ακροαματικότητα (5,7%). Επιπλέον, στη νέα ραδιοφωνική πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ΕΡΤecho, είναι ο μόνος σταθμός -μαζί με το Zeppelin 106.7 που παίζει μόνο playlist- που δεν έχει ούτε μια εκπομπή για on demand ακρόαση.

Πηγή:e-tetradio.gr

About Post Author