Σαν «βόμβα» έχει σκάσει τις τελευταίες ημέρες η είδηση πως ο Νίκος Κοκλώνης εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει «μαύρο χρήμα».

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που αφορά στον Νίκο Κοκλώνη, αναφέρει ότι ο ίδιος φέρεται να συνδέεται με εκτεταμένες απάτες και οφειλές στο Δημόσιο ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων!

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα αριθμεί 80 σελίδες και σε αυτό γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το περιοδικό ΟΚ! που τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορούσε μαζί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» είχε διετές συμβόλαιο με την εφημερίδα το οποίο έληξε τον Φεβρουάριο του 2023.

Έτσι το εβδομαδιαίο lifestyle περιοδικό ΟΚ! που ανήκει στην Barking Well Media θα κυκλοφορεί από Τετάρτη 8 Μαρτίου αυτόνομα στα περίπτερα όπως συνέβαινε και παλαιότερα.

Νίκος Κοκλώνης: Ελέγχεται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοκλώνης, με ανάρτησή του το απόγευμα της Πέμπτης, για συγκεκριμένο δημοσίευμα που αναφέρει το όνομά του, δηλώνει κατηγορηματικά πως στον ίδιο δεν έχει κοινοποιηθεί τίποτα απολύτως, πως οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα στο παρελθόν χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο και πως, όπως πράττει πάντα, θα συνεργαστεί με τις Αρχές.

Εκτός από τον Νίκο Κοκλώνη, σύμφωνα με το πόρισμα στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται ακόμη 7 άτομα και συνολικά 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιριών αυτών. Με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε ήδη όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα κ.λπ.) του τηλεπαραγωγού-παρουσιαστή.

Επίσης, δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών πρόσωπων που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής, καθώς και των 13 εμπλεκόμενων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Η Αρχή για το Ξέπλυμα αναφέρει ότι ο Νίκος Κοκλώνης χρωστάει στο Δημόσιο από φόρους και άλλες οφειλές περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ.

Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία, με την αναφορά πως ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη στον παρουσιαστή για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Πλέον, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα, Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος θα το μελετήσει ώστε να καταλήξει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Τι απαντά ο Νίκος Κοκλώνης

«Σχετικά με το δημοσίευμα του «Documento», στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

  1. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.
  2. Αναρωτιέμαι πώς το “Documento” γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια Αρχή, ενώ σε εμένα, τον “ελεγχόμενο”, δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.
  3. Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το “πόθεν έσχες” μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.
  4. Αποτελεί πάγια αρχή των εταιριών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον, όποτε χρειαστεί.
  5. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρίες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Νίκος Κοκλώνης: Τι απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει ότι «η εταιρία BARKINGWELL PROGRESS ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει, ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα». «Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, σημειώνει: «Οσον αφορά κακόβουλα δημοσιεύματα όπου δήθεν ο εισαγγελεύς μπλόκαρε καταβολή 10.000.000€ στον κ. Κοκλώνη, δηλώνω ότι αυτό είναι παντελώς ψευδές, καμία καταβολή ούτε έγινε ούτε ήταν προγραμματισμένη να γίνει για να μπλοκαριστεί».

About Post Author

You May Also Like

More From Author