Φάκελος στο ΕΣΡ για την ανάρτηση βιντεοκλίπ που προωθούν τα ναρκωτικά και τον σεξισμό

  • Στο επίκεντρο γνωστός «καλλιτέχνης» και πολυεθνικές πλατφόρμες

Η μετάδοση βίντεο που προωθούν τα ναρκωτικά, τον σεξισμό και τον ρατσισμό από μεγάλες πολυεθνικές πλατφόρμες (Google, YouTube) έφτασε μέχρι το ΕΣΡ. Ύστερα από πολλές καταγγελίες και αδράνεια μηνών της κυβέρνησης και της Αρχής, συγκροτήθηκε φάκελος με τα επίμαχα βίντεο δημοφιλούς «καλλιτέχνη», μέσω των οποίων γίνεται προώθηση της χρήσης των ναρκωτικών, της υποταγής των γυναικών, του σεξισμού και του ρατσισμού από μεγάλες πολυεθνικές πλατφόρμες, χωρίς να υπάρχει κανένα φίλτρο προστασίας των νέων παιδιών.

Πίσω από αυτόν τον ανεξέλεγκτο μηχανισμό προώθησης των ναρκωτικών κρύβονται τα έσοδα που έχουν οι πλατφόρμες από τις διαφημίσεις που συγκεντρώνουν, τα χρήματα που εισπράττουν οι «καλλιτέχνες» και οι δισκογραφικές εταιρείες και πολλά ακόμη ζητήματα.

Αν και η πρακτική αυτή είναι σε γνώση της κυβέρνησης, μέχρι τώρα κανείς από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα και έτσι ο κλήρος έπεσε στο ΕΣΡ, στο οποίο έγιναν οι καταγγελίες. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το internet είναι στην αρμοδιότητα της Αρχής, στο σκέλος του οπτικοακουστικού περιεχομένου, δηλαδή τα βίντεο με τα επίμαχα ζητήματα που βρίσκονται στις ταμπλέτες, στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα. Το ερώτημα είναι αν η Αρχή θα καλέσει σε απολογία τους εκπροσώπους των πλατφορμών και αν θα τους ζητήσει να επιβάλουν φίλτρα ώστε να διακοπεί η ανάρτηση των επίμαχων βίντεο.

Πηγή:typologies.gr

About Post Author