Συνελήφθη ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας για φοροδιαφυγή

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί αύριο το πρωί ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας, μετά τη σύλληψή του το βράδυ της Τρίτης (7/6) με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και κρατείται στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Ο Αντώνης Δελατόλας διώκεται για μια φορολογική υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος. Είχε κλητευθεί για να απολογηθεί δύο φορές από την ανακρίτρια και δεν προσήλθε με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του εκδότη υπήρχε απόφαση για οικονομικής φύσεως θέματα, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Την ίδια ώρα η ελληνική αστυνομία, που έκανε την σύλληψη και αύριο θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη τον γνωστό δημοσιογράφο και εκδότη, επισήμως δηλώνει… άγνοια. Δεν γνωρίζει δηλαδή αν συνέλαβε ή όχι, έναν πολίτη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για πολύ γνωστό δημοσιογράφο, Αντώνης Δελατόλας, εκδότη εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, ο οποίος εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ως σχολιαστής. Μάλιστα, έχει εμφανιστεί και στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1. Μάλιστα για ένα διάστημα ήταν καιι συμπαρουσιαστής της εκπομπής “10” με την Ολγα Τρέμη στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, συμμετέχει και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, με θέσεις και στάσεις που μάλλον πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι το 2013 είχε κληθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” σε βαθμό κακουργήματος.

Το 2012 είχε καταθέσει στη διευθύνουσα σύμβουλο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία Μάνια Τεγοπούλου, πρόταση για την επανέκδοση της εφημερίδας, που δεν κυκλοφορούσε λόγω απεργίας του προσωπικού της.
Ο δημοσιογράφος είχε προτείνει στην ιδιοκτησία της εφημερίδας να αναλάβει το μάνατζεντ της Ε, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διασφαλίσει την επανέκδοση και τη λειτουργία της, υπό την προϋπόθεση της εξυγίανσης της επιχείρησης.

Το 2013 είχε αντιμετωπίσει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα λόγω του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η κατηγορία αφορούσε έμβασμα 500.000 ευρώ, που είχε δεχθεί τον Ιανουάριο του 2012 για εξαγορά ποσοστού της εφημερίδας του από τον Πέτρο Κυριακίδη, από λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα του καταζητούμενου πλέον επιχειρηματία.

Ο δημοσιογράφος, μετέβη στο γραφείο της 2ης ειδικής ανακρίτριας η οποία τον είχε καλέσει σε απολογία και της παρέδωσε αντίγραφο ανέκλητης επιταγής ολόκληρου του επίμαχου ποσού με δικαιούχο για την είσπραξή του, την Proton Bank.

Μετά την κατάθεση του ποσού, η ποινική υπόθεση για τον εκδότη έκλεισε, καθώς σύμφωνα με τον νόμο η επιστροφή των χρημάτων τού εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο.

About Post Author