Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ καταδίκασε αμετάκλητα τον διευθυντή των Νέων Γιώργο Μαντέλα για τη λογοκρισία που άσκησε στο άρθρο της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα, τον Δεκέμβριο του 2020, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της δημοσιογράφου.

Η δημοσιογράφος, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως «είναι μια μεγάλη νίκη για μένα αυτή. Κι αποδεικνύει πως – με ελάχιστες εξαιρέσεις – οι συνάδελφοι μας στα δυο Πειθαρχικά κρίνουν αμερόληπτα με γνώμονα την δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερια του Τύπου».

 Αναλυτικά, αναφέρει:

«Δικαιωμένη επιτέλους.

Παρεπεμψα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τον διευθυντη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Μαντέλα για τη λογοκρισια που άσκησε στο άρθρο μου για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκα τον Δεκέμβριο του 2020 μετα από είκοσι χρόνια στην εφημερίδα.

– Ο Γ. Μαντέλας καταδικάστηκε για λογοκρισια του κειμένου μου στο Πρωτοβάθμιο και κατόπιν προχώρησε σε έφεση της απόφασης.

– Δυστυχώς γι’ αυτόν και την εφημερίδα που εκπροσωπεί, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό τον καταδίκασε επίσης για λογοκρισία. Κι αυτή τη φορά αμετάκλητα.

-Ο Γ. Μαντέλας επέλεξε την δεδομένη στιγμή να υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπαχρήστο που έγραφε για αγορα βίλας 1.500.000 από τον Τσίπρα κι όχι εμένα που αληθώς αναφερόμουν σε νοικιασμένο σπίτι των 500 €.

– Είναι μια μεγάλη νίκη για μένα αυτή. Κι αποδεικνύει πως – με ελάχιστες εξαιρέσεις – οι συνάδελφοι μας στα δυο Πειθαρχικά κρίνουν αμερόληπτα με γνώμονα την δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερια του Τύπου.

Θέλω από καρδιας να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ εμού.

Τον πρώην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη.

Τον αρθρογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Παντελή Μπουκάλα.

Την έγκριτη συνάδελφο και συνοδοιπόρο Ρένα Θεολογιδου.

Την πρώην Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου.

Για μένα αυτός ο επώδυνος και μακρύς αγώνας πήρε τέλος. Πάμε για άλλα».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours