Η Κίνα ανέφερε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Μάιο, με εκατομμύρια σε lockdown αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι αρχές επιμένουν στην πολιτική τους για μηδενική Covid. Χρησιμοποιώντας έκτακτα lockdown, μακροχρόνιες καραντίνες και μαζικές δοκιμές, η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που εξακολουθεί να επιδιώκει τον στόχο της εξάλειψης των εστιών, παρόλο που η στρατηγική έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα ανέφερε 450 τοπικές μολύνσεις σήμερα, από 432 την προηγούμενη ημέρα. Οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν ασυμπτωματικές.

Το αυξανόμενο κύμα κρουσμάτων οδήγησε σε νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Η Λανζού, η πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού, διέταξε τους 4,4 εκατομμύρια κατοίκους της να μείνουν σπίτι από την Τετάρτη και μια κομητεία στην επαρχία Ανχούι μπήκε σε lockdown από την Παρασκευή. Το Beihai στη νότια περιοχή Guangxi ανακοίνωσε επίσης lockdown σε τμήματα δύο περιοχών που φιλοξενούν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους. “Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πόλη Μπεϊχάι είναι σοβαρή και περίπλοκη και ο κίνδυνος κρυφής μετάδοσης στην κοινότητα είναι σχετικά υψηλός”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης που ανακοινώνει τους περιορισμούς.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο κόμβος χαλυβουργίας του Wugang στην κεντρική επαρχία Henan ανακοίνωσε τριήμερο lockdown για ένα μόνο κρούσμα Covid. Η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή του ιού Omicron ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τις κινεζικές αρχές, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν την οικονομική ζημιά που προκαλείται από τους περιορισμούς της Covid. Η Κίνα κατέγραψε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξής της το δεύτερο τρίμηνο από την αρχική έξαρση της Covid, με το ΑΕΠ να αυξάνεται μόλις 0,4 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author