Υπερ ρεαλιστικό δέρμα για ανθρωποειδή ρομπότ είναι γλυπτό στη Ρωσία

Ένα εργαστήριο στη Ρωσία πειραματίζεται με τη δημιουργία υπερ-ρεαλιστικής επιδερμίδας για ανθρωποειδή ρομπότ. Ανήκει και λειτουργεί από την εταιρεία Promobot, το νέο εργαστήριο στο Vladivostok χρησιμοποιεί ειδικά πολυμερή και τρισδιάστατη εκτύπωση για να κάνει την επίστρωση για μια νέα φυλή Android. Εν τω μεταξύ, άλλα μέρη της εταιρείας είναι υπεύθυνα για την κατασκευή μεταλλικών κουφωμάτων μαζί με το υλικό και το λογισμικό για τον χειρισμό κινήσεων. Ποιο θέτει το ερώτημα, πόσο καιρό έως ότου η Ρωσία γεμίσει με τα πόδια, μιλώντας ρομπότ που δεν ξεχωρίζουν από τους ανθρώπινους εφευρέτες τους;

Promobot Android robots skin

«Το βασικό μας καθήκον είναι να κάνουμε τα ανθρωπόμορφα ρομπότ όχι μόνο ρεαλιστικά αλλά και ελκυστικά, να προσθέτουμε ένα άγγιγμα αισθητικής», δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Petr Chegodayev, γλύπτης και επικεφαλής του νέου εργαστηρίου.

Η Alexandra Chegodaeva, βοηθός επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης Promobot, εργάζεται ως επικεφαλής ενός ανθρωποειδούς ρομπότ στο υποκατάστημα της εταιρείας στην ανατολική πόλη του Βλαδιβοστόκ (Reuters)
An employee holds eyes for humanoid robots developed by Promobot (Reuters)
Ένας υπάλληλος παρακολουθεί τα ανθρωποειδή ρομπότ που αναπτύχθηκαν από την Promobot (Reuters)
Heads of Robo-C robots at the Promobot humanoid robot modeling center. (Photo by Yuri Smityuk/TASS via Getty Images)
Επικεφαλής ρομπότ Robo-C στο κέντρο μοντελοποίησης ρομπότ ανθρωποειδών Promobot. (Φωτογραφία από τον Yuri Smityuk / TASS μέσω Getty Images)
«Έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτό εδώ στο Βλαδιβοστόκ και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα στο εγγύς μέλλον.» Η Promobot ιδρύθηκε το 2015 και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτόνομων ρομπότ υπηρεσιών στη Ρωσία. Δεν είναι οι μόνοι που παράγουν τρομακτικά ζωηρά «bots». Από τότε που παρουσιάστηκε το 2016, η Sophia – ένα ανθρωποειδές ρομπότ – έγινε viral. Τώρα η εταιρεία πίσω της έχει ένα νέο όραμα: να παράγει μαζικά ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους. Η Hanson Robotics, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι τέσσερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Sophia, θα ξεκινήσουν να ξεκινούν από τα εργοστάσια το πρώτο εξάμηνο του 2021, ακριβώς όπως οι ερευνητές προβλέπουν ότι η πανδημία θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη βιομηχανία ρομποτικής. «Ο κόσμος του Covid-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερους αυτοματισμούς για να διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος David Hanson, που περιβάλλεται από επικεφαλής ρομπότ στο εργαστήριό του. Ο Hanson πιστεύει ότι οι ρομποτικές λύσεις στην πανδημία δεν περιορίζονται στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πελάτες σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο και οι αεροπορικές εταιρείες.
The skin of a humanoid robot developed by Promobot service robotics manufacturer
An employee adjusts eyelashes on the face of a humanoid robot developed by Promobot (Reuters)
Ένας υπάλληλος προσαρμόζει τις βλεφαρίδες στο πρόσωπο ενός ανθρωποειδούς ρομπότ που αναπτύχθηκε από την Promobot (Reuters)
A head of a humanoid robot developed by Promobot service robotics
Εάν αυτό δεν είναι το εφιάλτη, δεν είμαστε σίγουροι τι είναι (Reuters)
«Τα ρομπότ Σοφία και Χάνσον είναι μοναδικά επειδή είναι τόσο ανθρώπινα», πρόσθεσε. «Αυτό μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο σε αυτές τις περιόδους όπου οι άνθρωποι είναι πολύ μοναχικοί και κοινωνικά απομονωμένοι.» Ο Χάνσον είπε ότι στοχεύει να πουλήσει «χιλιάδες» ρομπότ το 2021, τόσο μεγάλα όσο και μικρά, χωρίς να παρέχει συγκεκριμένο αριθμό. Ο καθηγητής κοινωνικής ρομποτικής Johan Hoorn, του οποίου η έρευνα περιελάμβανε εργασία με τη Sophia, δήλωσε ότι παρόλο που η τεχνολογία είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία, η πανδημία θα μπορούσε να επιταχύνει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ.
Πηγή:metro.co.uk

About Post Author

+ There are no comments

Add yours