Λίγο καιρό μετά από την απόκρυψη του αριθμού των likes σε ένα Instagram μήνυμα -αν και σε δοκιμαστικό ακόμα στάδιο-, το Facebook προχωρά σε παρόμοια κίνηση και για την ίδια του την εφαρμογή.

Ξεκινώντας από την Αυστραλία, μόνο ο δημιουργός ενός μηνύματος που έχει δημοσιευθεί στο Facebook θα μπορεί να δει το πόσοι ακριβώς το έχουν κάνει like, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα βλέπουν απλά μια γενική αναφορά και τίποτα παραπάνω. Και αυτή η ενέργεια θεωρείται δοκιμαστική, χωρίς να σημαίνει ότι θα αποτελέσει και πολιτική της εταιρείας το επόμενο διάστημα. «Πραγματοποιούμε μια περιορισμένη δοκιμή όπου οι αντιδράσεις καθώς και ο αριθμός εμφανίσεων ενός βίντεο παραμένουν κρυφά σε όσους τα βλέπουν» αναφέρει στέλεχος του Facebook προσθέτοντας ότι «θα συγκεντρώσουμε τα ευρήματα των δοκιμών για να κατανοήσουμε αν πραγματικά η αλλαγή αυτή βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη». Όπως συνέβη και με την αντίστοιχη δοκιμή με το Instagram, αν η συγκεκριμένη δοκιμή εμφανίσει ενδιαφέροντα στοιχεία, το Facebook θα την επεκτείνει το επόμενο διάστημα και σε άλλες χώρες. Για την ώρα πάντως η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κάποιο σχέδιο επέκτασης της δοκιμής.

Facebook Hides Likes

Ο στόχος των σχετικών δοκιμών που πραγματοποιεί το Facebook είναι να κάνει τους χρήστες του να νοιώθουν άνετα στο να εκφράζονται, εστιάζοντας στην ποιότητα των δημοσιεύσεών τους και στο πως αυτές θα αλληλεπιδράσουν με το κοινό, βγάζοντας από την εξίσωση τον αριθμό των likes και τυχόν ανασφάλεια που πιθανόν να νοιώσουν αν δεν βρουν την ανταπόκριση που περιμένουν. Το πλήκτρο Like παραμένει πάντα στη διάθεση όλων των χρηστών ενώ ο αριθμός των σχολίων συνεχίζει να εμφανίζεται χωρίς αλλαγή. Θεωρητικά οι χρήστες (viewers) θα μπορούσαν να μεταβούν στον κατάλογο των ατόμων που έδωσαν like και να προσπαθήσουν να μετρήσουν, όμως η δοκιμαστική λειτουργία εμποδίζει το FB από το να στοχοποιήσει την ανασφάλεια των ανθρώπων.

TechCrunch

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours