Οι hair experts προειδοποιούν ότι το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και φαγούρα στο κεφάλι, καθώς απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και προκαλεί ανισορροπία στην επιδερμίδα.

Ωστόσο, αν έχετε λεπτή τρίχα και λιπαρές ρίζες, τότε γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι το καθημερινό λούσιμο φαντάζει η μοναδική λύση στην περίπτωσή σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να καταπολεμήσετε την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

*Απαλό σαμπουάν

Όπως είπαμε, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο, ωστόσο αν προμηθευτείτε ένα απαλό σαμπουάν, κατάλληλο για καθημερινό λούσιμο, δε θα ερεθίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας.

*Ξηρό σαμπουάν

Το dry shampoo θα σας σώσει εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε. Τα ξηρά σαμπουάν αφαιρούν τη λιπαρότητα και ταυτόχρονα χαρίζουν όγκο στις ρίζες των μαλλιών. Ψεκάστε από απόσταση περίπου 30 εκατοστών, περιμένετε δύο λεπτά και στη συνέχεια κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απλωθεί το προϊόν.

*Ταλκ

Αν είστε νέα μανούλα, σίγουρα το έχετε στο σπίτι σας. Ρίξτε λίγο ταλκ στα χέρια σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ώστε να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα.

*Αλεύρι

Το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός της κουζίνας και να αντικαταστήσει επάξια το αγαπημένο μας dry shampoo. Σκεφτείτε πόσο εύκολα αναμειγνύεται το αλεύρι σε υγρά, απορροφώντας τα. Θα κάνει το ίδιο με τη λιπαρότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αλευριού. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα, από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι το αλεύρι ρυζιού, ώστε να βρείτε ποιο είναι το καλύτερο για την υφή των δικών σας μαλλιών. Το αλεύρι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δώσετε στα μαλλιά σας λίγο επιπλέον όγκο.

Ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι το αλεύρι μπορεί να «συσσωρευτεί» κάπως. Αν έχετε πιο σκούρα μαλλιά, μπορεί να το παρατηρήσετε. Μπορείτε να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση αναμειγνύοντας το αλεύρι με λίγη σκόνη κακάο πριν το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας. Ανακατέψτε το μείγμα με ένα μίξερ, εφαρμόστε το προσεκτικά στις ρίζες σας και απομακρύνετε την περιττή ποσότητα με ένα πινέλο μακιγιάζ για να μειώσετε τον κίνδυνο «συσσώρευσης».

*Μάσκα κατά της λιπαρότητας

Τεχνικά, τίποτα άλλο πέρα από τη γενετική και τις ορμόνες σας δεν μπορεί πραγματικά να περιορίσει τη λιπαρότητα (κατηγορήστε το DNA σας), αλλά μια κατάλληλη DIY μάσκα μπορεί να βοηθήσει. Η παρακάτω συνταγή χρησιμοποιεί μέλι (ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό), λεμόνι (ένα φυσικό στυπτικό που είναι συνήθως πολύ όξινο για το πρόσωπο) και αλόη (ένα φυσικό ενυδατικό) για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα χωρίς να καταλήξετε με ξηρά μαλλιά.

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης βέρα

1/2  κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Πώς θα τη φτιάξετε:

Ρίξτε και τα τρία συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν. Εφαρμόστε τη μάσκα στα υγρά μαλλιά σας, εστιάζοντας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά πριν το ξέβγαλμα (δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε).

Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο:

Πηγή:imommy.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours