Αντηλιακό προσώπου: Ένα μεγάλο κεφάλαιο (shopping)

Καααλησπέρα! Έπινα σήμερα τον καφέ μου στο μπαλκόνι, και σκεφτόμουν τι θέμα θέλω να έχει το σημερινό κειμενάκι. Έτσι λοιπόν λίγο πριν αρχίσω το διάβασμα για την εξεταστική, αποφάσισα να σου μιλήσω για το αντηλιακό προσώπου.

Καιρός ήταν!

Το αντιηλιακό προσώπου, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και κάθε εποχή του χρόνου, είναι το πιο σημαντικό βήμα στην ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου. Η δερματολόγος μου μάλιστα, μου τονίζει σε κάθε επίσκεψη πως είναι το μυστικό της ομορφιάς και της νιότης.

Καλά όλα αυτά, είμαι σίγουρη όμως πως τα έχεις ακούσει άπειρες φορές. Έχεις ψάξει, όμως, γιατί είναι τόσο σημαντικό να φοράμε αντηλιακό;

Θα σου πω λοιπόν τους βασικούς λόγους…

Καταρχάς καθυστερεί την ανάπτυξη ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί διάσπαση του κολλαγόνου σε ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους από αυτούς της χρονολογικής γήρανσης, γεγονός που συμβάλλει στην ταχύτερη εμφάνιση των ρυτίδων.

Βοηθάει στην πρόληψη των πανάδων. Και αυτό γιατί το ηλιακό φως προκαλεί υπερπαραγωγή κατά τόπους των μελανινοκυττάρων που είναι η αιτία για τη δημιουργία των πανάδων. Σίγουρα έχεις παρατηρήσει το καλοκαίρι να εμφανίζεις μικρά σημαδάκια στο πρόσωπο από του πουθενά. Αυτά λοιπόν γίνονται πιο έντονα αν ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό ( ή δεν το ανανεώνεις όσο συχνά χρειάζεται).

Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αποδυνάμωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας του δέρματος. Τι εννοώ; Ότι αυτό επιτρέπει τη δημιουργία προκαρκινικών και καρκινικών βλαβών. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος αυξάνονται και το αντηλιακό συμβάλλει αποδεδειγμένα στην αντιμετώπισή του

Χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα. Η ηλιακή ακτινοβολία βλάπτει την αναπαραγωγική δραστηριότητα της μητρικής στιβάδας του δέρματος. Έτσι, τα νεκρά κύτταρα δεν αποκολλώνται αλλά παραμένουν τα ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια και η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη και τη ζωντάνια της.

Σε έπεισα ότι είναι απαραίτητο να φοράς πάντα, έτσι;

Για δες παρακάτω και μερικά από τα αγαπημένα μου αντηλιακά προσώπου. Είναι όλα από φαρμακείο και αυτό γιατί εμπιστεύομαι παραπάνω τα προϊόντα του φαρμακείο όταν αφορά την περιποίηση του προσώπου μου.

Θα μου πεις είναι λιγάκι τσιμπημένες οι τιμές. Κι όμως πιστεύω πως αξίζει και «πρέπει» να επενδύσεις σε ένα καλό αντηλιακό προσώπου που θα ταιριάζει στην επιδερμίδα σου.

 

 

FREZYDERM Sun Screen Color Velvet Face Cream Spf50+, 50ml

Τιμή: 16,68 ευρώ (από 27,79 ευρώ) 

Μακράν το αγαπημένο μου αντηλιακό προσώπου. Πέρυσι το καλοκαίρι το πήρα 2 φορές και δεν φόρεσα foundation και πούδρα σχεδόν καθόλου!

Είναι αντηλιακό με χρώμα και κάνει ομοιόμορφη και ματ την επιδερμίδα. Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψεις.

 

LA ROCHE-POSAY Anthelios XL SPF 50+ Dry Touch 50ml

Τιμή: 13,33 ευρώ (από 21,49 ευρώ) 

Επίσης προϊόν με χρώμα, το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει αλλά ήταν ένα από αυτά που μου είχε προτείνει η δερματολόγος μου.

 

AVENE Dry Touch Tinted Fluid Spf50+, 50ml

Τιμή: 13,58 ευρώ (από 21,90 ευρώ) 

Αυτό χρησιμοποιώ φέτος. Μου το πρότεινε επίσης η δερματολόγος μου και είναι για μικτές προς λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή. Επειδή αντιμετώπισα ένα θεματάκι με τοπική ακμή (θα σου μιλήσω σε επόμενο άρθρο για αυτό το θέμα) μου είπε πως είναι το ιδανικό προϊόν. Δεν το χρησιμοποιώ πολύ καιρό αλλά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη!

Και εδώ σου έχω μερικά αντηλιακά χωρίς χρώμα…

INTERMED, Luxurious Sun Care Face Cream Spf50 Αντηλιακή Προσώπου Υψηλής Προστασίας 75ml &Body Cream Spf30 Medium Σώματος 200ml

Τιμή: 11,30 ευρώ (από 20,55 ευρώ)

Vichy Πακέτο Προσφοράς Ideal Soleil Mattifying Face Dry Touch Spf50, 50ml & Δώρο Eau Thermale Mineralisante 50ml

Τιμή: 13,74 ευρώ (από 20,21 ευρώ)

 

Frezyderm Active Sun Screen Sensitive Face & Body Spf50, Ενεργή Κρέμα Υψηλής Αντηλιακής Προστασίας Προσώπου-Σώματος 150ml Τιμή: 16,27 ευρώ (από 27,12 ευρώ)

NUXE Πακέτο Προσφοράς Sun Huile Bronzante Spf30, 150ml & Sun Face Cream Spf30, 50ml

Τιμή: 22,51 ευρώ (από 30,00 ευρώ)

ΥΓ.

Θέλω να σου δώσω και 2 συμβουλές στις οποίες επιμένει η δερματολόγος μου.

Πρώτον, είναι βασικό να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό προσώπου σου γιατί εξασθενεί η προστασία του. Το ότι έβαλες το πρωί πριν πας στη δουλειά δεν σημαίνει ότι θα σε καλύψει μέχρι το απογευματάκι που θα βγεις τη βόλτα σου.

Και δεύτερον, το αντηλιακό πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σου. Και, ναι, εννοώ πάνω από το foundation. Για αυτό θα σε βολέψει πολύ περισσότερο ένα προϊόν με χρώμα.

Αυτά είχα να σου πω.

Καλό διάβασμα αν έχεις και εσύ εξεταστική ή αλλιώς καλή δουλίτσα!

Υπομονή γιατί επιτέλους έρχονται οι ξέγνοιαστες μέρες στην παραλία!

Till next time,

XXX

Αντωνία Μακρυγιάννη

Πηγή:coverstory.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours