Ποια λάθη να αποφύγεις στο μακιγιάζ για να δείχνεις νεότερη

Συμβουλές για να δείχνεις νεότερη όλη μέρα κάθε μέρα!

Χρησιμοποιείτε υπερβολική δόση foundation

Το foundation είναι από τη φύση του «παχύ» και έτσι αν βάζετε πολύ αυτό «κάθεται» στις λεπτές γραμμές του προσώπου και υποθάλπει τη φωτεινότητα. Οι makeup artists συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε foundation μόνο όταν θέλετε να εξισορροπήσετε τις δυσχρωμίες.

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να καλύπτετε με αυτό και το παραμικρό χιλιοστό του προσώπου σας. Όταν αγοράζετε foundation αποφύγετε αυτά που περιγράφονται ως «mat», «velvet» ή «long-wearing». Αναζητήστε υγρές, διάφανες φόρμουλες με χρώμα που διαχέει το φως.

Αν έχετε ξηρό δέρμα το foundation μπορεί να δημιουργήσει κηλίδες και να τονίσει τη δυσχρωμία, γι’αυτό καλό είναι να κάνετε απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και πάντα να ενυδατώνετε καλά την επιδερμίδα σας μετά τον καθαρισμό.

Υπερβολικό concealer κάτω από τα μάτια

Τα «παχιά» concealer που κυκλοφορούν σε μορφή στικ ή σε βαζάκι εξαλείφουν μεν τις σκιές κάτω από τα μάτια αλλά τραβούν την προσοχή στις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος εκεί, επειδή είναι τόσο λεπτό.

Προτιμήστε, λοιπόν, concealer με πινελάκι, τα οποία να έχουν σωματίδια που φωτίζουν την επιδερμίδα και όχι αδιαφανή χρώματα, για να καμουφλάρονται οι μαύροι κύκλοι. Απλώστε το concealer μόνο στις εσωτερικές γωνίες, κάτω από τα μάτια, εκεί που οι σκιές είναι περισσότερο έντονες (και οι λεπτές γραμμές λιγότερο).

Lip liner εκτός γραμμών των χειλιών σας

Το lip-liner μπορεί να τονίσει τα χείλη και να εμποδίσει το χρώμα από το να φεύγει έξω από τις φυσικές γραμμές των χειλιών –δώστε, όμως, ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που θα διαλέξετε.

Αν βάζετε πολύ έντονες γραμμές με το lip-liner ή αν το χρώμα του lip-liner είναι πολύ σκούρο τα χείλη θα δείχνουν σφιχτά και σακουλιασμένα ταυτόχρονα. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα το χρώμα του lip liner πρέπει να είναι κοντά σ’ αυτό των χειλιών η ακριβώς ίδιο με το χρώμα του lipstick που θα ακολουθήσει.

Επιλέξτε lip-liner σε κρεμώδη υφή που δεν προσκολλάται σε στεγνές κηλίδες και αφού σχηματίσετε με αυτό το περίγραμμα των χειλιών, γεμίστε τα χείλη εσωτερικά ώστε να απλώσει το χρώμα ομοιόμορφα.

Σκούρα χρώματα στα κραγιόν

Το σκούρο χρώμα κάνει κάθε επιφάνεια να δείχνει μικρότερη –αυταπάτη που πιθανώς μας είναι απαραίτητη στα ρούχα, αλλά όχι στα χείλη.

Για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο «γεμάτα» (χαρακτηριστικό του νεανικού προσώπου), επιλέξτε lipstick σε ανοιχτές αποχρώσεις και gloss (π.χ. σε ροδακινί, ροζ, ζωηρό κόκκινο) αντί για βαθιές αποχρώσεις (π.χ. κόκκινο βουργουνδίας, κόκκινο του κρασιού και καφέ).

Οι makeup artists χρησιμοποιούν ένα ακόμα τρικ για να δημιουργούν την εντύπωση των πλούσιων χειλιών: Πριν το χρώμα «περνούν» με μολύβι την πάνω γραμμή των χειλιών, την οποία ταμπονάρουν λίγο με το δάχτυλο.

Μαύρο eye liner

Μην καταργήσετε το eyeliner εντελώς -είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τα μάτια να δείχνουν πιο ανοιχτά- όμως επιλέξτε καφέ αντί για μαύρο, το οποίο μπορεί να είναι πολύ «σκληρό». Επίσης, το χρώμα πρέπει να διαχέεται.

Όπως λένε οι makeup artists, θέλετε να τονίσετε τα μάτια σας με απαλότητα και μίξη χρώματος, όχι με αυστηρές γραμμές. Μία παχιά γραμμή στο πάνω βλέφαρο μπορεί να το κάνει να φαίνεται πιο «βαρύ» απ’όσο πραγματικά είναι.

Η καλύτερη τεχνική είναι να «περνάτε» ένα καφέ μολύβι πάνω ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων, στις ρίζες τους, δίνοντας έμφαση στις εξωτερικές γωνίες. Μία μπατονέτα θα σας βοηθήσει στο «τελείωμα» της γραμμής.Liner και μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.

Το να τονίζετε υπερβολικά τις κάτω βλεφαρίδες μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πεσμένα και να τραβήξει την προσοχή στους μαύρους κύκλους. Αντίθετα, απλώστε έντονη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες, αργά από την ρίζα μέχρι την άκρη, για να δώσετε ένταση και να κάνετε τα μάτια να δείχνουν πιο «σηκωμένα».

About Post Author